Labdarúgó BL: X faktor

Magaslati párbajt vívott a vendéglátó Real Madrid és a Manchester United szerda este, a Bajnokok Ligájanyolcad döntő első félidejében: Welbeck és Cristiano Ronaldo is otthon volt a levegőben. Az angol labdarúgó a huszadik percben fejelt a hálóba Rooney szögletrúgása után, a „királyi gárda” portugál légiósa pedig fél óra múltán juttatta – hasonlóképpen felemelkedve – a kapuba Di Maria beívelését (1-1).

A második félidőben Van Persie egy percen belül kétszer is eldönthette volna a meccset az MU javára, de előbb a felső lécre lőtt, majd olyan gyengén pattintotta kapura a labdát, hogy Xabi Alonso utolérte azt a gólvonal előtt.

Donyeckben Srna huszonöt méteres szabadrúgásával szerzett vezetést az összesen hat brazilt bevető Sahtyor – Weidenfeller, a Dortmund kapusa feltűnően rosszul helyezkedett, így kerülhetett a hálóba az erős, de csaknem középre küldött lövés –, ám az első félidő hajrájában egyenlítéshez segítette a Borussiát az ukrán csapat védekező részlege. Előbb Csigrinszkij önzetlenül visszaadta a labdát Götzének, a középpályás továbbítása után pedig Lewandowski luftrúgására a túlbuzgó Rakickij és Fernandinho is „elszállt”, így a szerencsés lengyel játékos kényelmesen guríthatott hat méterről a bal sarokba (1-1). Közvetlenül a szünet előtt – Taison szólója nyomán – Alex Teixeira négy méterről emelhetett volna a kapuba, de bágyadt labdáját a „vészkapus” Schmelzer a gólvonalon menteni tudta.

A 68. percben viszont osztályon felüli megoldástól állt el a lélegzet: a Taison helyett becserélt Douglas Costa ragyogóan vette át a labdát, majd elvetődve, még nagyszerűbb mozdulattal a bal sarokba küldte (2-1). A Dortmund azonban másodszor is egyenlített: a 87. percben Hummels fejelt a léc alá (2-2).

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Celtic–Juventus 0-3

Valencia–PSG 1-2

Real Madrid–Manchester United 1-1

Sahtyor Donyeck–Dortmund 2-2

EURÓPA LIGA

A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Ma

Zenit Szentpétervár–Liverpool

Anzsi Mahacskala–Hannover

Sparta Prága–Chelsea

Levante–Olimpiakosz

Napoli–Viktoria Plzen

Dinamo Kijev–Bordeaux

Leverkusen–Benfica

BATE Boriszov–Fenerbahcse

Ajax–Steaua

FC Basel–Dnyepropetrovszk

Internazionale–CFR Cluj

Newcastle–Metaliszt Harkov

Stuttgart–Genk

Atletico Madrid–Rubin Kazany

Mönchengladbach–Lazio

Tottenham–Lyon

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.