Debreceni káros

Munkaügyi bírósághoz fordul Gyöngyösi András, a debreceni pólócsapat egy hete menesztett edzője. A tréner tegnap – a felmentést jogszerűtlennek tartó ügyvédje jelenlétében –sajtótájékoztatót tartott eltávolításával kapcsolatban, s a szomorkás hangulatú összejövetelen közölte: a város pólóéletének megalapozójaként rendkívül méltánytalannak érzi a vele történteket.

A kezdeteket fölelevenítve elmondta, hogy az OB II hátsó régiójából az élvonal ötödik helyéig, továbbá nemzetközi kupaszereplésig vezette az együttest, s ez idő alatt a hajdúsági megyeszékhelyen mind népszerűbbé vált a vízilabdázás. „Bár szívesen dolgoznék most is húszéves játékosokkal, azt a megbízatást kaptam, hogy minőségi csapatot faragjak a társaságból. Ez pedig természetesen pénzbe került” – jegyezte meg arra utalva, hogy kirúgásának indokául azt hozták föl: nézetkülönbségek alakultak ki az egyesület elnöksége és közte az erőforrások elosztásáról.

A tavaly nyáron a DVSE-vel újabb négyéves szerződést aláíró, korábbi válogatott játékos értetlenül áll a tény előtt, mely szerint bruttó ötvenezer forintra csökkentették a fizetését. „Ebbe természetesen nem mehettem bele” – említette, majd hozzáfűzte: emberileg a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamásban csalódott a legnagyobbat, akit ő hívott az együtteshez, kvázi ő csinált belőle klubelnököt, majd tőle kapta meg a felmondólevelét. „De hogy igazán fájjon, a kézbesítést megelőző napon még meg is szégyenítettek: az aktuális edzés vége előtt tíz perccel, a játékosok jelenlétében megszondáztattak” – fakadt ki az elbocsátott szakvezető.

A tájékoztatót követően a DVSE vezetősége közleményben reagált az elhangzottakra. „Gyöngyösi András és dr. Fodróczy Géza ügyvéd úr sajnálatos módon nem pontosan ismertette az edzőnek 2012 decemberében tett bérajánlatot. Ezért kénytelenek vagyunk pontosítani: Gyöngyösi számára a vízilabda-egyesület és a felnőtt csapatot versenyeztető kft. havi 750 000 forintos fizetési ajánlatot tett, amelyet Gyöngyösi úr visszautasított. A tájékoztatón elhangzott egyéb, sok helyen pontatlan kijelentésekkel – Gyöngyösi úr személyiségi jogait figyelembe véve – nem kívánunk foglalkozni.”

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.