Első a nevető harmadik

A Juventus nyerte a legtöbbet az olasz labdarúgó-bajnokság Lazio–Napoli rangadójának eredményével. A torinói csapat szombaton kora este – Vucsinics és Matri góljával – 2-0-ra legyőzte a Fiorentinát, míg legnagyobb riválisai döntetlenre végeztek egymással. Ennek köszönhetően Pirlo és társai öt pontra növelték előnyüket a ligában.

Pedig az üldözők római meccsén egyik garnitúra sem a békés pontosztozkodás reményében lépett pályára. A vendéglátó csapat olyannyira nem óvatoskodott, hogy már a tizenegyedik percben megszerezte a vezetést: Abdoulay Konko beadása után a remek formában futballozó Sergio Floccari mellel maga elé tette a labdát, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0).

A nápolyi játékosok meglepően zavarodottnak tetszettek, s főként Morgan De Sanctis kapusnak köszönhették, hogy nem kerültek nagyobb hátrányba. A hazaiak nem csupán azért szomorkodhattak, mert nem sikerült növelniük a fórt, hanem azért is, mert megsérült Stefano Mauri, az együttes kapitánya, akit le is kellett cserélni.

Igaz, a helyére beálló Senad Lulic hamar hasznossá tette magát: a góllövőlistát vezető Edinson Cavani elől tisztázott igen veszélyes helyzetben. A kapufák is főszerepet kaptak az első félidőben: előbb Floccari, majd Cavani találta el a „keretet”. A fordulás után kevésbé voltak aktívak a csapatok, sokáig úgy tetszett, hogy Floccari „hárompontost” szerzett a meccs elején, ám a hajrában Hugo Campagnaro szenzációs mutatványnyal egyenlített (1-1).

A hosszabbítás perceiben bemutatkozott Louis Saha a római csapatban, s ha nem is e premier miatt, de bármelyik együttes megnyerhette volna a meccset. Főként Federico Marchetti és De Sanctis tehet arról, hogy több gól már nem esett a mérkőzés folytatásában: a futballisták nem tudtak túljárni a remeklő kapusok eszén.

A Milan nem tudta kihasználni az esélyt, s nem lépett közelebb a harmadik helyen álló Lazióhoz. Az együttes a Cagliari otthonában lépett föl, de csupán döntetlenre futotta az erejéből. Ibarbo góljával a hazaiak szereztek vezetést, s a Manchester Cityből szerződtetett, második mérkőzésén harmadik gólját szerző Mario Balotelli tizenegyesből egalizált (1-1).

Úgy tetszik, a sűrűn büntetett csatár is tud büntetni...

Az élmezőny: 1. Juventus 55 pont, 2. Napoli 50, 3. Lazio 44.

Campagnaro: egypontos gyakorlat
Campagnaro: egypontos gyakorlat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.