Zöld övezet

Rendben, tudjuk jól, hogy ez Podgorica nem az a Podgorica, de a hír értéke mégiscsak különleges: a női kézilabda Bajnokok Ligája címvédőjét tíz gól különbséggel „pofozta föl” a Győr a sorozat középdöntős szakaszának nyitányán.

Minden túlzás nélkül: Ambros Martin csapata parádézott a hazai meccsen, miközben a tavaszi – szintén egymással vívott – döntő óta Katarina Bulatovicsról, Radovicsról, Djokicsról és Szavicsról lemondó, továbbá a decemberi Eb-n éppen a magyarokkal szemben megsérült Mehmedovicsot is nélkülöző montenegróiak fáradt erőművészekként kínlódtak.

Meg kell jegyezni: Katrine Lunde kezdettől fogva „kivédte az ellenfél szemét” (így aztán hat perc múltán 5:0 állt a nagy táblán), elöl pedig Amorim, Görbicz, Lekics meg Rédei-Soós szomorította folyamatosan Wolteringet, a német válogatott kapusát. Apró folt az ezüsttel terített asztalon, hogy az 52. percben még tizenhárom gól volt a differencia (24:11), a lefújáskor viszont „csak” tíz (27:17), de ne legyünk telhetetlenek!

A győriek produkciójának minősítését illetően a két tréner egymást licitálta túl a mérkőzés után; igaz, Martin mester főleg a mintaszerű védekezést dicsérte, míg Dragan Adzsics, a Podgorica edzője a magyar együttes ellenállhatatlan támadójátékát emelte ki. Utóbbi hozzátette azt is, hogy reméli: a jövő hétfői dániai meccsen, a Randers ellen is így játszanak majd Görbiczék.

A Romániában fellépő FTC már az őszi szezonban is hétről hétre fölülmúlta önmagát, de a jelek szerint a zöld-fehérek ott folytatják az új évben, ahol az óban abbahagyták. Vasárnap este a legjobb tizenhat között százszázalékos mérleggel – nem utolsósorban plusz 41-es gólkülönbséggel – záró Valcea vendégeként remekeltek Elek Gábor játékosai, s a győriekhez hasonlóan magabiztos (ám – velük ellentétben – idegenben aratott) győzelemmel kezdték a nyolcas páholy küzdelmeit.

A vb-bronzérmes spanyol Nerea Pena főszereplésével – és a játékból lényegében kiiktatott Tomori szenvedései közepette – zajló első játékrészben a nyitó tíz percet leszámítva a magyar csapatnál volt az előny, ám Ungureanu, a hazaiak nagy formában lévő kapusa gondoskodott arról, hogy a térfélcsere utáni időszakra is maradjon izgalom (9:10).

A második félórában továbbra is Pena – na meg a hatékony védekezés – volt az FTC erőssége, s a hajrát négygólos előny birtokában kezdhették a népligetiek. Ekkor azonban a Valcea kézilabdázói „robbantottak”. Még szép: mindenképpen el akarták kerülni, hogy a mérkőzés előtt számunkra elképzelhetetlen végkimenetellel záruljon a találkozó. De későn kaptak észbe, csak megközelíteni tudták riválisukat, utolérni nem. A vérnyomásra jelentős hatást gyakoroló finisben ugyan egy gólra csökkent a különbség, ennél nagyobb baj azonban nem történt: Szucsánszki és társai 23:22-re nyerték az előzetesen a csoport legfontosabb meccsének nevezett mérkőzést. Te, jó ég: máris túl vannak a nehezén?

Női BL. A csoport: Győr–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 27:17, Larvik (norvég)–Randers (dán) 25:19. B csoport: Oltchim Valcea (román)–FTC 22:23, Zvezda Zvenyigorod (orosz)–Krim Ljubljana (szlovén) 24:29.

KEK-nyolcaddöntő, első mérkőzés: Podravka Koprivnica (horvát)–Vác 23:15.

Görbicz: egy meg egy az tíz
Görbicz: egy meg egy az tíz FOTÓ: MTI KOVÁCS ANIKÓ
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.