Ez nem Dél-Afrika Kupa

A csoportmérkőzések döntetlendömpingje után várható volt, hogy izgalmas lesz az Afrika Kupa egyenes kieséses szakaszának nyitánya.

Ghána labdarúgói úgy nyertek 2-0-ra a Zöld-foki-szigetek legjobbjai ellen, hogy Wakaso Mubarak tizenegyesgólja után a kontinens meglepetéscsapata rohamozott, s amikor már a kapusát is előre vitte, a szögletet követő felszabadító rúgással az első gól szerzője (a 95. percben) az üres kapuig gyalogolt.

A második negyeddöntőben a polgárháborútól szenvedő Mali együttese a tizenegyes párbajban kiejtette a házigazda Dél-Afrika csapatát. Durbanben Rantie érte el az első gólt, majd a vendégek talizmánja, Seydou Keita fejessel egyenlített (1-1).A sorsjátékos ráadásban a dél-afrikaiak négyből csak egyszer küldték a hálóba a labdát, így Mali képviselői már három sikeres tizenegyes után a legjobb négy közé jutottak.

Szintén az elődöntő részvevője Nigéria válogatottja, amely vasárnap 2-1-re nyert a torna első számú favoritjának tartott elefántcsontparti csapattal szemben (gól: Emenike, Mba, illetve Tioté). Igaz, ehhez Barry közreműködése is kellett, mert a kapus főszerepet játszott a nigériaiak első – 30 méteres szabadrúgásból szerzett – góljában. A negyedik negyeddöntőben: Burkina Faso–Togo 1-0. A gólt a 105. percben fejelte Pitroipa.

Hajrá, Nigéria!
Hajrá, Nigéria!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.