És lőn világosság!

Ismét csak vasárnap estére dőlt el, mennyire húz el a Premiership élén – az évad kétharmadához közeledve – a két manchesteri csapat, és mennyire válik mind nehezebben kiegyenlíthetővé a United előnye.

Az MU szombat kora este kereste fel a bensőséges, nem egészen 30 ezer szurkolót befogadó Temze-parti Craven Cottage-ot, s noha a házigazda Fulham elszántan küzdött azért, hogy feledtesse múlt heti, az Old Traffordban elszenvedett 4-1-es FA Kupa-vereségét, sok esélye nem volt, hiszen történetében lámpással kell keresni a „vörös ördögök” elleni győzelmet.

A Fulham ellen 2009-ben emlékezetesen kiállított, immár a második gyermekét váró Rooney nagyrészt levetkőzte pukkancs napjait, és a szerény 1-0-ás győzelem is a heves természetű csatárnak a 78. percben a kapu jobb sarkába küldött, Senderos rovására írható góljának volt köszönhető. Ha a három pontot elvesztette is, méltóságát ezúttal megőrizte a Fulham, bár a lázas első félidőben a United játékosai háromszor találták el a kapufát.

Az őrületes tempót váratlan esemény fékezte meg: a szünet előtt három perccel sötétbe borult a stadion. Némi tanakodás után a csapatok visszamentek az öltözőbe, majd újabb nyolc percet vett igénybe, amíg a villanyszerelők kijavították a hibát, és a felek újra kifuthattak a pályára. A második félidőben a Fulham elsősorban védekezett, alaposan próbára téve a vendégek türelmét. Forró manchesteri ünneplés nem volt, jóllehet a hideg estén tartották Sir Alex Ferguson mindeddig be nem váltott visszavonulásának tizedik évfordulóját.

Roberto Mancini City-edző a Liverpool elleni 2-2-vel kezdte el a Balotelli utáni életet. Az olasz tréner úgy búcsúzott a sok bajt okozó, de az előző évadban tizenhét gólt szerző olasz csatártól, mintha a saját fiát veszítette volna el. Ezzel szemben „Szuper Mario” a Milanhoz érkezve hálátlanul kijelentette: szinte semmit nem szeretett Manchesterben. A The Sunday Times szerint Mancini a nyári „nagytakarítás” alkalmával maga is odébbáll Manchesterből.

A menedzsment bajnoki és „európai” duplázáson, s ennek megfelelően olyan hírességek megszerzésében gondolkozik, amilyen Radamel Falcao és Cristiano Ronaldo. A vasárnapi találkozón Dzeko a huszonharmadik percben a Citynek szerzett vezetést, de hat perccel később – miközben a bosnyák csatár sérülten feküdt a földön – Sturridge ellentmondásos körülmények között, hatalmas lövéssel egyenlített. A nyolcvanadik perchez közeledve megismétlődött a dráma, igaz, fordítva.

Előbb Gerrard küldött harmincméteres, „trademark” lövést a manchesteri hálóba, majd a rá jellemző gyorsasággal érkező Agüero tréfálta meg – szinte lehetetlen helyzetből – a kaput üresen hagyó Reinát. A találkozó után Mancini élesen bírálta Sturridge góljáért a játékvezetőt, egyúttal kijelentette: az „égszínkékek” a kilencpontos hátrányt képesek ledolgozni. Újabb rossz napja volt a Chelseanek: ezúttal Newcastle-ban kapott ki annak ellenére, hogy a téli átigazolási időszakban éppen a „szarkáktól” csente el azok erősségét, Demba Bát.

A hallatlanul izgalmas, a kiesés elől menekülő házigazdák 3-2-es győzelmével záruló találkozón éppen a Báért kapott pénzből a Toulouse-tól elcsábított Sissoko vette be kétszer is a londoni hálót. Az előretörő Bát viszont már az első félidőben arcon találta Coloccini, a Newcastle argentin csapatkapitánya, és a szenegáli játékos törött orral távozott a pályáról. Gutierrez szünet előtti nyitógólját Lampard az 55. percben huszonöt méteres, szépségdíjas lövéssel egyenlítette ki, sőt egy óra elteltével Mata a siker reményét is felcsillantotta Rafa Benitez edző és a nyugat-londoniak sokat szenvedő szurkolói előtt.

Az Észak-Angliában láthatólag gyorsan beilleszkedő Sissoko másképp gondolta, és előbb az egyenlítést, majd az utolsó pillanatokban a „túlélés” szempontjából kulcsfontosságú „hárompontost” is megszerezte. A fővárosiak közül Lampard a 197. Chelsea-góljánál tart, és már csak ötször kell eredményesnek lennie ahhoz, hogy utolérje a klubrekorder Bobby Tamblinget. Beniteznek viszont arra van esélye, hogy a Premier League következő kirúgott menedzsere legyen.

Az élmezőny: 1. Manchester United 62 pont, 2. Manchester City 53, 3. Chelsea 46, 4. Tottenham 45.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.