Real-Barca: Előny a fogadónál

Komoly nyomás alatt tartotta a Real Madrid a Barcelonát a spanyol labdarúgó Király Kupa-elődöntő első tíz percében, a „tiki-taka” a mérkőzés elején egyáltalán nem volt látható. Igaz, a kezdeti szakaszban fővárosi akcióval sem járt a presszió, kivéve egyet, melynek végén Piqué elbuktatta Cristiano Ronaldót, akinek tizenhét méteres szabadrúgását Pinto kapus – enyhén szólva – nem minden nehézség nélkül ütötte ki.

 Aztán a tizenkettedik percben „megérkezett” a Barcelona, de Iniesta hiába emelt a földről finoman Jordi Albához, a balbekk százszázalékos helyzetben bemutatta, miért terjedt el hajdanán a pályákon az a kifejezés, hogy „amolyan hátvédrúgás”.

Xavi már sokkal jobban lőtt, ám húszméteres szabadrúgását, ha Diego Lopez kapus nem is, a felső léc „hárította”. Ezzel együtt a Real Madrid elszántságán nem látszott edzőjének, José Mourinhónak a bánatos nyilatkozata, melyet az Il Giornale című olasz lap újságírója tett közzé; a kolléga szerint a portugál tréner azt mondta, hogy „a klub, az öltöző és a nézőtér egy részének atmoszférája miatt” nem marad Madridban. Honfitársa, Ricardo Carvalho kis híján még búsabbá tette a szakvezetőt, hiszen az ellenfélnek „adott haza”, ám a „megjátszott” Fabregas visszapasszolt labdáját Xavi úgy rúgta meg, hogy Varane a gólvonal közelében menteni tudott. Az, aki úgy hitte, hasonlóan nagy helyzet a szünetig már nem lesz, bizony tévedett, mert a másik oldalon Benzema oda rúghatta a labdát, ahova akarta, a jelek szerint azonban a kapu mellé szánta.

Majd Callejon megmozdulása után támadt nem csekély zavar a katalánok ötösén, ám a vörös-kékeknek sikerült valahogyan megmenekülniük az igazi bajtól. A félidei döntetlen mindenesetre inkább a vendégeknek kedvezett, és nemcsak a visszavágó miatt, hanem a játék addigi menete alapján is...

A második rész újabb elrontott Benzema-lehetőséggel kezdődött, de meg kell jegyezni, hogy Clos Gomez játékvezető legalább akkorát hibázott, mint a francia csatár, mert a Real Madrid támadását Iniesta elnézett fellökése előzte meg. A Barcelona vezető gólját pedig a túlzottan önzetlen Callejon „készítette elő”. A középpályás az ötvenedik percben váratlanul Messihez ívelt, aki úgy gurított Fabregashoz, hogy extraklasszis társa választhatott, melyik sarokba küldi a labdát; mivel a kiszolgáltatott Pinto a „hosszút” (a jobbot) hagyta üresen, hát abba lőtte (0-1).

Cristiano Ronaldo kevesebb szerencsével járt, noha neki tíz perccel később egy méterről kellett volna a hálóba fejelnie, de – hihető vagy sem – ez a távolság is túl nagynak bizonyult a számára: a huszonegyedik század Real Madridjának csatáremblémája a kapu mellé továbbított. Aztán az áldozatkészen becsúszó Piqué kímélte meg a Barcelonát az egyenlítéstől – Cristiano Ronaldo ezúttal két méternyire volt a gólvonaltól, de nem jutott el hozzá Özil átadása –, majd Fabregas nyolc méterről a léc fölé lőtte Daniel Alves pattogó passzát. Ennél is nagyobb mulasztás volt Pedróé: a szélső bevezette a labdát a fehérek ötösére, és onnan – már-már megfejthetetlenül – mellé emelte...

Ennek árát megfizette a Barcelona: a 81. percben Özil ívelt be jobbról, és a többszörösen felmenő Varane a bal felső sarokba fejelt (1-1).

A döntőbe jutásról a visszavágó dönt; az 1-1 ellenére előny a fogadónál...

REAL MADRID – BARCELONA 1-1 (0-0)

Spanyol Király Kupa-elődöntő, első mérkőzés, Madrid, 80 000 néző. Jv.: Clos Gomez.

Real Madrid: Diego Lopez – Essien, Varane, Ricardo Carvalho, Arbeloa – Callejon (Modric, 58.), Xabi Alonso, Khedira, Özil, Cristiano Ronaldo – Benzema (Higuain, 63.).

Barcelona: Pinto – Daniel Alves, Puyol, Piqué, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Fabregas (Thiago, 85.) – Pedro (Alexis Sanchez, 76.), Messi, Iniesta.

Gól: Fabregas (50.), Varane (81.).

Fabregas ünnepel. Aztán jött az egyenlítés
Fabregas ünnepel. Aztán jött az egyenlítés
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.