Királyi pályán

„Klasszikus” első mérkőzés a spanyol kupadöntőbe jutásért: ma este Real Madrid-Barcelona.

Azért látszik, hogy válság van Spanyolországban: a Király Kupa klasszikus elődöntőjének első mérkőzésére 40-től 180 euróig – a bérleteseknek 28-tól 126-ig – terjednek a jegyárak. Igaz, viszik is, mint a cukrot... Pedig a Barcelona fővárosi vendégjátéka újabban nem sok örömmel kecsegteti a Real Madrid szurkolóit. 

A Bernabeu stadionban rendezett legutóbbi nyolc örök rangadó közül csak egyet nyert meg, és ötöt elvesztett a „királyi gárda”, amelynek edzője, José Mourinho többszörösen bajban van: a bajnokságban tizenöt pont hátránnyal (és egyelőre nem is a második, hanem a harmadik hellyel) kell kalkulálnia, ráadásul némely brit orgánum már Arsene Wengert „látja” a helyén, és akkor még ott van az a kellemetlen tény, hogy ma este nem számíthat Sergio Ramosra, Fabio Coentraóra, Di Mariára, valamint Casillasra, a hónapokra kidőlt emblematikus kapusra. Pepét sem vetheti be, de megítélés kérdése, hogy ez hendikep-e vagy sem...

Mivel a ligában már csak a csoda segíthet a tréneren és csapatán, Madridban főként a kupára meg a BL-re fókuszálnak, de a következő ellenfél nem piskóta a tornák egyikén sem: itt a Barcelona, ott a Manchester United... Jellemző, hogy a Real Madrid egy nappal előre akarja hozni a „Barca” elleni – március másodikára kiírt – bajnoki találkozóját, hogy több ideje legyen felkészülnie a nyolcaddöntő angliai visszavágójára (március 5.).

Cristiano Ronaldo még csak a mostani partival foglalkozik, és nagy tisztelettel beszél a vetélytársról. „Nagyon jól kell játszanunk – mondja –, mert riválisunk bámulatos együttes. Az, hogy néhányan hiányoznak közülünk, nem ad felmentést nekünk, azaz épp olyan fontos lenne nyernünk, amilyen lényeges e mindig különleges mérkőzés.”

A másik oldalon sem emlegetnek mást, csakis a sikert. Sergio Busquets szerint a Barcelona kitűnő formában van, és „a jó eredmény nem a döntetlen, hanem a győzelem volna Madridban”. Jordi Rourának, a Tito Vilanovát helyettesítő segédedzőnek szerencsés a helyzete, hiszen egyetlen játékosáról sem kell lemondania, sőt azt fontolgathatja: három kiváló szélső hátvédje – Daniel Alves, Jordi Alba, Adriano – közül melyik kettőt küldje a pályára. A középpályán, illetve elöl a nagy négyes valamennyi tagját – Xavit, Fabregast, Iniestát és a Bernabeuban eddig nyolcgólos Messit –szerepelteti (naná!), nem úgy, mint a múlt vasárnap, az Osasuna vendégjátéka (5-1) alkalmával, amikor Fabregas és Iniesta pihent.

Benzema sem játszott a Real Madrid–Getafe bajnokin (4-0), most viszont minden bizonnyal ő lesz a fehérek „éke”, és ha hallgatunk rá, akkor végképp a meccsre kapcsolunk kilenc tájban. A francia légiós ugyanis kijelentette: „Az El Clasico a világ legjobb mérkőzése”.

Március 21-re, a genfi Brazília–Olaszország barátságos találkozóra ugyan drágábbak lesznek a belépők, mint ma estére, de a csatár szavaiban kételkedni egyáltalán nincs okunk...

Ez volt eddig

Útjuk az elődöntőig. Real Madrid:

Alcoyano 3-0, 4-1; Celta Vigo 1-2, 4-0; Valencia 2-0, 1-1.

Barcelona: 3-1, 3-0; Cordoba 2-0, 5-0; Malaga 2-2, 4-2.

Egymás elleni örök mérlegük a kupában: 10 Real Madrid-, 14 Barcelona-győzelem, 6 döntetlen.

REAL MADRID – BARCELONA

Spanyol Király Kupa-elődöntő, első mérkőzés, Madrid, 21 (tv: Digisport1, 20.20). Jv.: Clos Gomez.

Real Madrid: Adan – Arbeloa, Varane, Raul Albiol, Marcelo – Özil, Khedira, Xabi Alonso, Modric, Cristiano Ronaldo –Benzema.

Barcelona: Pinto – Daniel Alves vagy Adriano, Puyol, Piqué, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi, Iniesta.

Ketten főszerepben: Cristiano Ronaldo és Messi
Ketten főszerepben: Cristiano Ronaldo és Messi
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.