Hazard: kockázat

Néhány perc alatt YouTube- és Twitter-szenzációvá vált Eden Hazardnak, a Chelsea belga labdarúgójának „őrült pillanata”.

Tíz perc volt hátra a szerda este a Liga Kupa elődöntőjében rendezett Swansea–Chelsea meccsből, amikor a belga futballistánál eltört valami. A Stamford Bridge-en megszerzett 2-0-ás Swansea-előny után a Liberty stadionban 0-0-ra állt a találkozó.

A vendégek iparkodtak, hogy megszerezzék a Wembley-be szóló jegyet, ám Michael Laudrup játékosai jól védekeztek. Egy tizenhét éves labdaszedő fiú a maga szerény eszközeivel próbálta segíteni a hazaiakat, s a pálya szélén ráfeküdt a kiguruló labdára. Az egyértelmű időhúzás láttán Hazard igyekezett kirúgni alóla a labdát, ám Charlie Morgan látványosan fájlalta a bordáját, s a felajzott hangulatban Chris Foy játékvezető nem tehetett mást: kiállította a középpályást.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Mint kiderült, a labdaszedő Martin Morgan Swansea-igazgató fia. Laudrup visszautasította a vádat, hogy a fiatalember központi instrukciót követett volna. Az esetet követően mindenki bocsánatot kért mindenkitől. A szövetség még nem hozta nyilvánosságra, hány meccstől tiltja el – ha eltiltja egyáltalán – a fejét vesztő játékost. Mindeközben a fiatalember külön is elnézést kért azért, hogy a Twitter közösségi portálon már a meccs előtt jelezte barátainak: húzza majd az időt, ha lehetősége lesz rá.

Michael Owen, a Stoke centere így értékelte az esetet: „Mind a gyerek, mind a belga labdarúgó helytelenül járt el, bár nem hiszem el, hogy Hazard testi sértést akart volna okozni.”

LONDON

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.