Melbourne-maraton

Utcai futóversenyen is megállnák a helyüket a teniszpályák cipőkoptatói, akik a melbourne-i tenisztorna vég nélküli meccsein a maratoni táv megtételéhez szükséges idő kétszeresét is futással töltik, nem mellékesen pedig 200 km/óra feletti sebességgel szerválnak, fantasztikus labdamenetekkel és megoldásokkal szórakoztatják a publikumot.

Az Australian Open hét végi programjában a férfiak csatározásai során nem volt ritka a négy órát meghaladó, hajnalba nyúló drámai csata. A titkos esélyesnek számító, 2009-ben US Open-bajnoki címet nyerő argentin Del Potro (6. kiemelt) például egy ilyen kiélezett párviadal vesztese lett, miután a francia Chardy 6:3, 6:3, 6:7, 3:6, 6:3-ra diadalmaskodott felette.

A színtiszta gall érdekeltségű Simon (14.)–Monfils mérkőzés az izgalmakat és a látványt tekintve az idei torna legjobb előadásai közé írta be magát a 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 8:6-os eredményével és a produkció magas színvonalával. Más kérdés, hogy a két legionárius miként tudja kipihenni magát az újabb fellépésig: Chardy sérüléssel bajlódik, az immár 13 játszmát a lábában hordozó Simon számára pedig elég baj az is, hogy Murray (3.) várja a következő fordulóban...

Regenerálódási problémái a világelső Djokovicsnak is lehetnek, aki az elmúlt időszakban még soha nem került oly közel a kieséshez, mint a 15. kiemelt Wawrinka elleni, minidrámákat magában hordozó, a helyi éjfélen jócskán átnyúló, több mint öt órán át tartó összecsapáson. Egy óra elteltével a svájci 6:1, 5:3, 30:0-nál kétlabdányira volt a második szett megnyerésétől. Djoko azonban fordítani tudott, sőt – háromórányi játék elteltével – már ő állt közelebb a továbbjutáshoz.

A negyedik szettet rövidítésben hozta a poraiból éledni látszó alpesi, aki a tie-break nélküli döntő játszmában is derekasan tartotta magát, sőt a szerb szervájánál, 4:4, 15:40-nél a szakadék szélére tolta a zsinórban harmadik itteni tornagyőzelmére készülő világsztárt. Ám Djoko ismét ki tudott kecmeregni a csapdából, s végül hajszálnyi különbséggel megnyerte e sajátos maratont (1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10). A cseh Berdych (5.) lesz a következő ellenfele.

A hölgyeknél sem volt ritka a döntő játszmás parti a víkenden. A világelső Azarenka megszenvedett az amerikai Hampton ellen, az orosz Vesznyina és Kuznyecova is kínkeserves meccsen hozta csak a győzelmet. Akadt egy váratlan eredmény is: az 5. kiemelt német Kerber kikapott Makarovától (11.), aki így „bevállalta” az áldozati bárány szerepét: a legjobb négy közé jutásért kedden az orosz derbin az a Sarapova lesz az ellenfele, aki eddigi négy fellépését szettveszteség nélkül teljesítette, s robog a döntő felé.

Befejezte szereplését a Grand Slam-torna utolsó magyar részvevője: Marosi Katalin a horvát Jurak társaként a legjobb 16 közé jutásért 6:1, 7:6-ra kikapott a Petrova, Srebotnik orosz, szlovén duótól, a győztesnek „felkínálva” a lehetőséget, hogy a Willams testvérpár ellen mérkőzzön.

Djokovics: Megvan!
Djokovics: Megvan!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.