A Real Soc. alkotása

„A Barcelona is emberi” – írta a madridi Marca, miután szombat este kiderült, hogy vannak még csodák. Merthogy a spanyol labdarúgó-bajnokságban a verhetetlennek tetsző katalán csapat nem húzott tizenkilencre lapot: a huszadik fordulóban 3-2-re kikapott a Real Sociedad vendégeként. Méghozzá 2-0-ás vezetésről.

A fenomén Ronaldóhoz hasonlóan a tizedik egymást követő spanyol ligameccsén is eredményes Messi szokásos, finom góljával már a hetedik percben vezettek a vörös-kékek, akik a mérkőzés első szakaszában – mint rendesen – játszadoztak az ellenféllel: Pedrónak például csak az üres kapuba kellett segítenie az Iniesta átadását megjátszó Daniel Alves labdáját (0-2).

E könnyű gól megtévesztette az amúgy sem a védőjátékáról híres brazil jobb-bekket, aki égen-földön nem mutatkozott az első félidő végén, amikor az uruguayi Gonzalo Chori Castro megjelent a barcelonai tizenhatoson, s mivel a házigazdák futballistája szabad volt, mint a madár, gondtalanul lőtt tizennégy méterről a bal sarokba (1-2).

Talán még ez sem hozott volna fordulatot, ám nem sokkal a szünet után Undiano Mallenco játékvezető kiállította Piquét, mire Tito Vilanova, a „Barca” eddig szeplőtelen edzője – aki várhatóan két hónapos New York-i kezelés előtt áll fültőmirigy-daganata miatt – nem éppen szerencsésen cserélt: lehívta Fabregast, és beküldte Mascheranót. Hat perccel később (a 63.-ban) az önbizalmában megerősödött Chori Castro próbálkozott ismét, és lövése az argentin cserejátékoson irányt változtatva pattant a labda után kétségbeesetten kapkodó Valdes hálójába (2-2).

Iniestát ugyan Mallenco sporttárs később megkímélte a kiállítástól, de nem menthette meg a favoritot a vereségtől, mert a sérülések miatti hosszabbításban Carlos Martinez passzát az álmodozó vendég védők között a kevéssel azelőtt becserélt Agirretxe négy méterről szabályosan a kapuba talpalta (3-2). „Kisebb szenzáció” – összegzett a Kicker német sportmagazin. Igaz, katalán tragédia nem történt: a listavezető bajnoki mérlege (tizennyolc győzelem és egy-egy döntetlen, illetve vereség) továbbra sem különösebben rossz... Azért a vendéglátók büszke drukkerei ellágyulva emlegették, hogy „Chorikám”, és korántsem csupán csapatuk chilei kapusának kiáltozták mámorosan: Bravo!

További eredmények: Atletico Madrid–Levante 2-0, Malaga–Celta Vigo 1-1, Valencia–Real Madrid 0-5. Az élmezőny: 1. Barcelona 55 pont, 2. Atletico Madrid 44, 3. Real Madrid 40.

Agirretxe és Diego Ifran ünnepel, Puyol kínjában nyújtózkodik
Agirretxe és Diego Ifran ünnepel, Puyol kínjában nyújtózkodik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.