Kanadai sor

Három hónapra Rich Chernomazt nevezte ki a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége a válogatott szakvezetőjévé. A múlt év végéig Németországban dolgozó kanadai trénerrel az áprilisi, budapesti divízió 1-es világbajnokság végéig írtak alá megállapodást.

Érdeklődésünkre Kovács Zoltán főtitkár elmondta: a megbízatás ideje azért ilyen szokatlanul rövid, mert „most mindenkinek így volt a legjobb: ha az edző és a csapat egymásra talál, úgyis folytatódik a közös munka, ha meg nem, időben, minden hercehurca nélkül elválhatnak az útjaink”.

Az ötvenéves szakember Glenn Williamsonnak, az U18-as együttes szintén kanadai mesterének, valamint a korábban a magyar válogatottat – jelenleg pedig a német nemzeti együttest – irányító (természetesen nemkülönben kanadai) Pat Cortinának az ajánlására került képbe azok után, hogy nemrégiben menesztették az Ingolstadt Panther társulatától. Az új kapitány pedigréje – a németországi útilapu dacára – igen meggyőző: játékosként a New Jersey Devils és a Calgary Flames NHL-alakulatát erősítette, míg edzőként tevékenykedett hazája válogatottjánál is, a Frankfurt Lions csapatával pedig bajnoki címet nyert.

Noha Chernomaz nem volt ott a szerződtetéséről döntő elnökség tegnapi ülésén, a távolból azt nyilatkozta: rendkívül hálás a magyar szövetségnek, amiért őt választotta dirigensnek. „A tavaszi világbajnokság nem akármilyen kihívás lesz a számomra, s minden idegszálammal arra koncentrálok majd, hogy elérjük a célunkat. Az elkövetkező időben, a felkészülés során a legfontosabb feladataim egyikének azt tekintem, hogy megismerkedjek valamennyi számításba vehető hokissal” – üzente. Az emlegetett céllal kapcsolatban az újdonsült kapitány elmondta: az A csoportba jutást sem tartja elképzelhetetlennek. Ambíció tehát van, kemény ellenfél pedig lesz bőven: a magyarokkal szemben Olaszország, Kazahsztán, Japán, Nagy-Britannia és Dél-Korea legjobbjai sorakoznak majd a Papp László Sportaréna jegén.

A válogatott a ráhangolódás jegyében február 7. és 9. között Lengyelországban (a házigazda együttes, Dél-Korea és Románia társaságában), április 7-től 9-ig pedig a világbajnokság helyszínén (ugyancsak a lengyelek, valamint a japánok partnereként) vesz részt nemzetközi tornán. A vb április 24-én kezdődik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.