Csúcstámadás

Aaron Rodgers, Peyton Manning, Drew Brees, Ben Roethlisberger: a profi amerikaifutball-liga irányítóideáljai, akik már csak televízión nézhetik a bajnokság rájátszását.

A poszt emblémái közül csupán Tom Brady, a New England Patriots játékosa maradt versenyben. Igaz, a főcsoport-elődöntők után legalábbis könnyelműség azt állítani, hogy Joe Flacco, a Baltimore Ravens, vagy Colin Kaepernick, a San Francisco 49ers támadóegységének vezére nem tartozik az elitbe. Kaepernick remek futásaival demoralizálta a Green Bay védősorát, így a sajtfejűek búcsúztak a playofftól. Miként a Seattle Seahawks, amelyet hektikus meccsen győzött le az Atlanta Falcons. Nyert a New England is: a Brady irányította hazafik a Houston Texanst múlták felül hazai pályán, minek köszönhetően a hét végén összecsapathatnak a Baltimore Revansszel. Az utóbbi együttes horrorisztikus végjátékkal spékelt találkozón győzte le a Denver Broncost. Azt a gárdát, amelyet a zseniális Peyton Manning dirigált, s amely győztesnek érezhette magát az utolsó pillanatokig. Aztán jött Flecco valószínűtlen passza, a Revans-reváns, a kétszeri hosszabbítás, majd Justin Tucker, az újonc rúgó mindent eldöntő „hárompontosa”...

Amikor a labda célba ért, Ray Lewis, a Baltimore 37 éves legendája, aki az évad végén visszavonul, a földre borult, s zokogott. Korszakos pályafutása legalább egy meccsel meghosszabodik, s ha társaival képes megállítani Bradyt a hét végi főcsoport-döntőben, akkor a Super Bowlon érhet véget a karrier.

A csúcson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.