Egyiptomi csapás

Bár Nagy László – amint azt az AS című spanyol sportlapnak adott nyilatkozatából megtudhattuk – nem tartja éremesélyesnek a magyar válogatottat a férfi kézilabda-világbajnokságon, a csapat azért egészen szépen kitett magáért a szombat esti, madridi premieren.

A társaság úgy múlta fölül 32:23-ra az egyiptomiakat, hogy éppen Nagy volt az együttes legjobbjainak egyike; Császár, Schuch és a szinte nem is hibázó Harsányi ugyancsak kitett magáért, míg Mikler Roland produkciója a kapuban külön passzust érdemel.

A Szeged „utolsó embere” az első félidőben több mint hatvan, összességében pedig majdnem ötvenszázalékos védési mutatóval büszkélkedhetett, ami maga a parádé, s ezek után kell-e mondani, a huszonkilenc éves játékosnak mekkora szerepe volt a sikerben. Mocsai Lajos kapitány mellett a játékostársak is mind-mind őt dicsérték a meccs után, ám az egész garnitúra teljesítményét elismerés illeti, különösképpen azután, hogy az észak-afrikaiak alaposan ráijesztettek csoporttársaikra azzal, hogy az egy héttel korábbi előkészületi mérkőzésen, Szerbiában tizenöt gólos vereséget mértek vendéglátóikra.

A magyarok világbajnoki premierjén az első fél órát követően nem számíthattunk sok izgalomra (17:9), s noha a második játékrész kissé elkönnyelműsködött nyitóperiódusa nyomán valamelyest emelkedett a vérnyomás (háromnegyed óra múltán 22:19 állt a nagytáblán), a hajrában megint csak egy csapat volt a pályán.

Az alaposan megfiatalított egyiptomiak végül is megszorítani sem tudták az olimpiai negyedik helyezettet, amelynek számára a közvetlen folytatás sem ígérkezik verejtékesnek. Harsányiék – a vasárnapi pihenő után – ma az ausztrál együttessel találkoznak(21.15; tv: Sport1, 21). A távoli földrész – a sportággal nem különösebben szoros kapcsolatot ápoló – képviselőinek képességeiről legyen elég annyi, hogy bemutatkozásuk alkalmával huszonhárom góllal kaptak ki a horvátoktól…

Ezzel együtt a vb „bemelegítő” szakaszát muszáj nagyon is komolyan venni, mert minden lehetőséget föl kell használni a készülődésre a csoport nagyágyúival következő meccsek re. Lassan lehet kezdeni dörzsölni a tenyereket: kedden a horvátok, csütörtökön a spanyolok sorakoznak majd a túloldalon.

A csoport (Granollers): Németország–Brazília 32:23, Argentína–Montenegró 28:26, Franciaország–Tunézia 30:27, Brazília–Argentína 24:20, Tunézia–Németország 25:23, Franciaország–Montenegró 32:20.

B csoport (Sevilla): Macedónia–Chile 30:28, Oroszország–Izland 30:25, Dánia–Katar 41:27, Izland–Chile 38:22, Macedónia–Katar 34:30.

C csoport (Zaragoza): Szerbia–Dél-Korea 31:22, Szlovénia–Szaúd-Arábia 32:22, Lengyelország–Fehéroroszország 24:22.

D csoport (Madrid): Magyarország–Egyiptom 32:23, Horvátország–Ausztrália 36:13. Pénteken játszották: Spanyolország–Algéria 27:14.

Lékai is „bemelegített” a világbajnokságon
Lékai is „bemelegített” a világbajnokságon FOTÓ: MTI KOVÁCS ANIKÓ
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.