Családi ügy

Paksy Tímea magyar színekben folytatja pályafutását – közölte lapunkkal Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, amikor arról érdeklődtünk, milyen következményei lehetnek annak, hogy a nemzetközi szervezet nem adott zöld utat Paksy, továbbá a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa, valamint Csipes Tamara országváltásának.

Egyebet nem mondhatott az elöljáró, mert a másik két versenyző nem értesítette a szövetséget arról, hogy változtak volna az elképzelései.

Pedig a határozat ad okot a gondolkodásra, mivel az érintettek két évig nem szerepelhetnek a nagy viadalokon. A kilencszeres világbajnok Paksy nem kért a kényszerszünetből, az osztrák csapat helyett inkább a magyar válogatottba igyekszik bekerülni. Ábrahám szerint ennek semmi akadálya, azaz: ha a versenyző kiharcolja a részvételi lehetőséget, akkor utazhat.

Meglehet, a verdikt ellenére, Janics is. A Sportski Zurnal című szerb lap szerint a klasszis mindent megtesz azért, hogy még az idén szerb dresszben lapátolhasson. Az újság úgy tudja, elválik férjétől, Andrian Dusevtől, aki megkapja a szomszédos ország állampolgárságát, s ha az aktus megtörtént, a kettős újra összeházasodik. Ezzel az adminisztrációs trükkel kicselezhető a szabályzat. Mivel Janics szerb férfihoz megy hozzá, automatikusan indulási jogot kap.

Igaz, Vaskuti István, a nemzetközi szövetség alelnöke tegnap azt nyilatkozta: nem megoldás a manipuláció, azaz hiába próbálkoznak Janicsék, a pauza marad. A különös produkcióra azért van szükség, mert a magyar szövetség nem járult hozzá, hogy a kajakosok más ország mezében folytassák karrierjüket. Janicsért például 150 ezer eurót (több mint negyvenmillió forintot) kért a szervezet. A szerbek elutasították az ajánlatot. Döntésük pénzügyi szempontból messzemenően érthető: válni olcsóbb.

Majd elválik?
Majd elválik?
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.