Csökkenő Frank-árfolyam

Hiába skandálták a szombat délutánt Southamptonban töltő, csapatukat az FA Kupa harmadik fordulójában támogató szurkolók, hogy „Sign him up, sign him up” („Hosszabbítsátok meg a szerződését!”), a Chelsea menedzsmentje hajthatatlannak tetszik Frank Lampard jövőjét illetően.

Bár a vasárnapi brit lapok még arról számoltak be, hogy – ha alaposan megnyirbált heti fizetést ígérve is – Roman Abramovics tulajdonos kész a megállapodásra a múlt évi Bajnokok Ligája-győztes gárda legnépszerűbb tagjainak egyikével, a The Times hétfőn már biztosra vette, hogy kontraktusának lejártával – legkésőbb a szezon végén – „Super Frankie” továbbállni kényszerül sikerei színhelyéről.

A harmincnégy éves, a West Hamből 2001-ben 11 millió fontért átigazolt játékos eddig 576 alkalommal lépett pályára a Chelsea színeiben. A 93-szoros válogatott nemzedéki bálvány rá adásul feltartóztathatatlanul menetel a klub mindenkori gólkirályának címe felé: a Southampton elleni 5-1-es győzelem során értékesített tizenegyesével már 193 gólnál jár – azaz Kerry Dixonnal holtversenyben az örök lista második helyén áll –, és csak kilenc gól választja el Bobby Tambling rekordjának beállításától. Lampard soha nem restellte kimutatni érzelmeit. Édesanyja korai, vírusos tüdőgyulladást követő, 2008. tavaszi elhunyta után hosszú ideig a magasba tekintve, karjait az ég felé emelve ünnepelte góljait. Szombaton a St. Mary’s stadionban belőtt gólja utáni nyilatkozatában könnyes köszönetet mondott a szurkolóknak a feléje irányuló szeretetért és támogatásért.

A Chelsea sztárja neves angol futballdinasztia tagja. Édesapja, idősebb Frank Lampard maga is a West Ham játékosa, majd trénere volt; nagybátyja, Harry Redknapp jelenleg a Queen’s Park Rangers edzője; unokatestvére pedig a volt angol válogatott Jamie Redknapp.

A tárgyalások akadálya Lampard heti 150 ezer fontos bére lehetett, bár furcsa, hogy a döntés a csak ügyvivőként működő Rafa Benitez várhatóan átmeneti regnálása idején született meg. A középpályásért azért nem kell aggódni. Sir Alex Ferguson akár most rögtön kész lenne Manchesterbe költöztetni őt, és a kérők között szerepel Arsene Wenger is, noha nehezen képzelhető el, hogy Lampard egy harmadik londoni klubhoz, az Arsenalhoz kötné a sorsát. Létezik egy amerikai választási lehetőség is: a Los Angeles Galaxy szívesen látná a labdarúgót Kaliforniában.

A Chelsea pozícióját könnyíti, hogy a klub komoly tárgyalásban áll az ukrán Metaliszt Harkovval a szakértők szerint különleges technikájú brazil középpályás-csatár, Taison legalább 11 millió fontot igénylő szerződtetésével kapcsolatban. Ebben az ügyben a hét közepére várható döntés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.