A tinédzser bosszúja

Huszonötödik kiírásához érkezett az a tenisztorna, amely tradicionálisan egy esztendővel a kezdés után hirdet végeredményt. A nyitó- és a zárónap között ugyan csupán szűk egy hét van, ám a start mindig „tavalyra” esik, miközben a döntőt már az „idén” vívják.

A Hopman Kupa hangulatos felvezető verseny az ausztráliai nyárhoz akklimatizálódni kívánó sztárjátékosoknak, de ugyanakkor presztízstorna is – lám, a legutóbbi nyertes (de most hiányzó) Csehország is mily büszke volt arra a történelmi triplázásra, amely Perth városában kezdődött, s aztán a Federation és Davis Kupa sorozatának megnyerésével Prágában zárult.

Túl komolyan azért nem kell venni e tornát, világranglista pontokat sem adnak az itteni sikerekért, ám egy-egy váratlan győzelemnek nem csupán hírértéke, hanem a melbourne-i Grand Slam-viadal előtt önbizalom-növelő is hatása van. Így aztán a hazai drukker dörzsölheti a tenyerét, hiszen Bernard Tomic megrángatta az oroszlán bajuszát: a világelső Djokovics legyőzése (6:4, 6:4) jelzi, van keresnivalója a húszesztendős ausztrál reménységnek, aki már tavaly is a negyedik fordulóig jutott a Rod Laver Arénában, s csak Federer állította meg menetelését. A hazaiak junior wimbledoni bajnoknője, a mindössze tizenhat esztendős Ashleigh Barty pedig a nála kétszer idősebb olasz Schiavone skalpját szerezte meg (6:0, 6:3), nemes bosszút állva a honfitárs Stosur vereségéért a 2010-es Roland Garros döntőjében.

A bravúrkodások ellenére Ausztrália csak akkor juthat a Hopman Kupa szombati döntőjébe, ha pénteken a veretlen Szerbia (Ivanovics, Djokovics) kikapna a még győzelem nélkül álló német csapattól. A másik kvartettben Spanyolország (Medina Garrigues, Verdasco) már finalista, mivel a veretlenek rangadóján a másodikként kiemelt Egyesült Államok Isner térdsérülése miatt feladta a meccset, így Venus Willams társ nélkül maradt, s csak bemutatózott. Spanyol (4.)–szerb (1.) döntő várható tehát a nyugat-ausztráliai város tenisztornáján.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.