Előre menekülnek

A Chelsea és a Liverpool is pályára lépett szerdán a labdarúgó Premier League-ben, ám a két csapat a mérkőzés előtti órákat sem töltötte tétlenül.

A Mersey-parti együttes bejelentette, hogy leigazolta Daniel Sturridge-ot, a londoni kékek angol válogatott csatárát. Arról nem szóltak a hírek, hogy mennyibe került a labdarúgó, de az szinte biztos: a fővárosi gárda nem a bankban pihenteti majd az átutalt összeget. A Newcastle United vezetői máris közölték: a Bajnokok Ligája címvédője hivatalos ajánlatot tett Demba Bára, a garnitúra szenegáli támadójára, aki el is kezdte a tárgyalásokat a Chelsea elöljáróival. A játékos megszerzése különösen fontos Rafa Benitez trénernek, mert a spanyol szakvezető többet szeretné pihentetni Fernando Torrest.

„Próbáljuk irányítani a csapatot, úgyhogy amilyen hamar le tudom cserélni Fernandót, megteszem majd. Igyekszünk minél többet pihentetni” – mondta a tréner. Igaz, Demba Bát aligha csupán a tehermentesítés miatt nézték ki a londoniak: vélhetően szerepet játszott a kiválasztásban az is, hogy a futballista kétszer annyi gólt szerzett a bajnokságban az utóbbi két évben, mint a világ- és Európa-bajnok spanyol center...

Ráadásul a Chelsea tegnapi találkozóján úgy tetszett, az együttesnek továbbra is gondjai vannak a támadószekciójával: az Oscar, Fernando Torres, Moses, Marin négyessel felálló csapat képtelen volt gólt szerezni a sereghajtó QPR elleni mérkőzés fölöttébb eseménytelen első félidejében. Látványos változást a második játékrész sem hozott, a kékek letáboroztak ugyan a rivális térfelén, ám fantáziaszegény játékuk nem adott okot a reménykedésre. Benitez tréner becserélte Hazardt és Matát is, de gólt a QPR szerzett: Wright-Phillips lövése három pontot ért. És e mérkőzés után a Chelsea klubvezetőit nem lesz nehéz meggyőzni arról, hogy új csatárt kell igazolniuk...

Meglehetősen könnyed győzelemmel ünnepelte Sturridge szerződtetését a Liverpool: Suarez duplájával és Sterling góljával 3-0-ra nyert a Sunderland ellen.

Az élmezőny: 1. Manchester United 21 mérkőzés/52 pont, 2. Manchester City 21/45, 3. Tottenham 21/39, 4. Chelsea 20/38.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.