Sikerben fürdenek

A kiemelkedő évüket a vasárnap véget ért rövid pályás világbajnokságon tíz éremmel megkoronázó magyar úszókat kedden ünnepi sajtótájékoztatóval köszöntötte a hazai szövetség.

Gyárfás Tamás, a nemrég újraválasztott sportági elnök felidézte: májusban Debrecenben kilenc arany, tíz ezüst és hat bronz volt az Európa-bajnoki mérleg, majd következett a londoni olimpia két arannyal és egy bronzzal, a chartres-i rövid pályás kontinensviadal hat arannyal, négy ezüsttel és két bronzzal, Isztambulban pedig a vb a 3, 4, 3-as éremkollekcióval.

Szó esett a jövő év eseményéről, a Magyar Úszás Napjáról is, amely június 22-re esik, és része lesz az egész kontinenst átfogó kezdeményezésnek, a European Aquatics Daynek. Ekkor az európai szövetség valamennyi (51) tagországában úsznak – medencében és nyílt vízen egyaránt –, szinkronúsznak, műugranak, vízilabdáznak. A szervezők felkérték 168 magyar város elöljáróit, hogy településeik csatlakozzanak a rendezvényhez.

Gyárfás említést tett az esetleges magyar kandidálásról is, amely a 2021-es világbajnokság megrendezésére vonatkozna. Hangsúlyozta: a jelentkezési határidő lezárult, de a nemzetközi szövetség utólag is elfogadja a magyar „nevezést”, csak legyen meg hozzá az állami garancia.

A tájékoztatón bemutatták Az edzőfejedelem című könyvet, amelyet Csurka Gergely írt Kiss Lászlóról, a megannyi klasszis között Egerszegi Krisztinát és Kovács Ágnest olimpiai bajnokká, Güttler Károlyt ötkarikás ezüstérmessé nevelő mesterről. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.