Welcome to Yorkshire!

A világ legikonikusabb sporteseményei egyikének „Grand Depart-ját” 2014-ben Nagy-Britanniában tartják (2007 óta először).

A londoniak és több millió vendégük érdeklődése meg az olimpia lelkes hangulata legalább akkora szerepet játszhatott a Tour de France szervezőinek döntésében, mint Bradley Wiggins idei győzelme a francia körversenyen, illetve az olimpián is diadalmaskodó karizmatikus sportember teljesítményét megalapozó yorkshire-i kerékpárkultúra.

Gary Verity, a Welcome to Yorkshire elnevezésű, az észak-angliai grófságot népszerűsítő hivatal vezérigazgatója nem győzte eléggé hangsúlyozni, mekkora megtiszteltetés éri a régiót a nyitány megrendezésével. A 2014-es „nagy indulás” dátuma július ötödike. Két yorkshire-i nap után a versenyzők és a szervezők Londonba, majd Dél-Angliába, végül természetesen a La Manche csatorna másik oldalára teszik át székhelyüket.

A nagy Bradley Wiggins, aki nemrégiben lakóhelye közelében könnyebb sérülést szenvedett, nem bízik abban, hogy 2013-ban meg tudja védeni Tour-elsőségét, mert a centenáriumát ünneplő, Korzikából rajtoló verseny útvonalán több lesz a magaslati szakasz. Korlátainak ismeretében Az év brit sportolója cím várományosainak egyike (a díjátadó ünnepséget vasárnap tartják) kész elősegíteni csapattársa, Chris Froome győzelmét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.