Finomabb a csevapcsicsa

A spanyolok ellen zárja a csoportszakaszt a már középdöntős női kézilabda válogatott.

Egy órával a németek legyőzése után még mindig a Spens Aréna melletti buszmegállóban skandálta egy százfős drukkercsoport, hogy „Ki a jobb? Magyarok!”, de az Európa-bajnoki középdöntőbe jutást kísérő örömünnepet némi könnyezés előzte meg a csarnokban.

Karl Erik Böhn, a női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya a meccs után a lihegőben a sírással küszködve vallotta be: az ellenfél 6:1-es vezetésénél gondolatban már hazájában járt, mert nem bízott abban, hogy csapata fordítani tud, s azzal kalkulált, hogy kiesés esetén menesztik a szakvezetői posztról. „De megint kiderült, hogy a magyar lányok szíve sokkal nagyobb, mint az általuk úgy istenített skandinávoké, s akaraterejüknek köszönhetően talpra álltak, majd kiharcolták a háromgólos győzelmet, egyszersmind a továbbjutást.”

Böhn – mifelénk különösnek ható őszinteséggel – arról is beszélt, hogy a siker kizárólag a játékosok érdeme, ő a kispadról szinte semmit nem tett hozzá a diadalhoz, mivel a horvátok elleni vereség és a németekkel szembeni gyenge kezdés után elfogyott a hite, „de a pályán lévők szerencsére másként gondolkoztak”. Való igaz, a védekezés végre összeállt, Herr kapusteljesítményét össze sem lehetett hasonlítani a keddi „nullával”, a szélsők is jóval eredményesebbek voltak, ám ne legyen kétség afelől: ha az átlövők „német” formát mutatnak a spanyolok elleni péntek esti csoportzáráson, akkor aligha lesz esély a négyes favoritjának fölülmúlására.

Mindenesetre nagyot fordult a világ huszonnégy óra leforgása alatt, s immár nem az a kérdés, hogy a magyar együttes folytathatja-e az Eb-t, hanem az: hány pontot visz magával a középdöntőbe? A tavalyi vb-n és az idei olimpián egyaránt bronzérmes ibériaiak legyőzése esetén akár a maximális négy pont is berakható a zsákba, ehhez azonban arra is szükség lenne, hogy a németek megverjék – s így kiejtsék – a horvátokat. A magyar vereség és a németek búcsúja ellenben azt jelentené, hogy Görbiczék pont nélkül kezdik a kontinenstorna második szakaszát, de a legrosszabb forgatókönyv is meseszép ahhoz képest, amit két nappal korábban vizionáltunk.

Mit mondjak, a csütörtöki újvidéki szünnapon már az amúgy mindig pazar csevapcsicsa is sokkal jobban ízlett, mint addig...

Eredmények:

A csoport: Szerbia–Ukrajna 25:23, Norvégia–Csehország 21:19. Az állás: 1. Norvégia 4 pont, 2. Csehország 2 (44:43), 3. Szerbia 2 (51:51), 4. Ukrajna 0.

B csoport: Svédország–Macedónia 26:15, Dánia–Franciaország 28:27. Az állás: 1. Svédország 4, 2. Franciaország 2 (56:44), 3. Dánia 2 (54:54), 4. Macedónia 0.

A C csoport állása: 1. Spanyolország 4 pont, 2. Magyarország 2 (51:49), 3. Horvátország 2 (49:52), 4. Németország 0.

A mai program: Magyarország–Spanyolország (18.15), Németország–Horvátország (20.15).

Kapitány és kapitány: Böhn tréner és Görbicz
Kapitány és kapitány: Böhn tréner és Görbicz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.