Sir Alex pályára lép?

Fantasztikus félóra tanúi voltak a nézők a Madejski stadionban a szombat esti nagy hidegben megrendezett Reading–Manchester United találkozón. Harmincnégy perc alatt hét gólt láthattak, igaz, ettől a produkciótól úgy kimerültek a játékosok, hogy a további egy órában már nem találtak a hálóba.

A vendégek 4-3-as győzelmével végződött, azaz a papírformának megfelelő mérkőzésen a „vörös ördögök” kétszer is vesztésre álltak, ráadásul könnyen elkerülhető gólok miatt. A semleges szurkolók részvéttel figyelték az újoncok szokásos elszánt küzdelmét, amely végül éppoly csekély eredményt hozott, mint az Arsenal elleni felejthetetlen csata a Liga Kupa negyedik fordulójában. (Akkor az „ágyúsok” 7-5-re nyertek a hosszabbításban.)

Sir Alex Fergusont mindenesetre annyira kétségbe ejtette csapatának könnyelmű védekezése, hogy a lefújás után kijelentette: „Ha ez így megy tovább, nekem kell pályára lépnem.” A skót mesteredző számára vigaszt jelentett, hogy Wayne Rooney – az idei gólínségére vonatkozó kritikát megszív lelve – kétszer is betalált Adam Federici hálójába. Az MU másik két gólja az utóbbi időben magára talált Anderson és Robin van Persie iparkodásának eredménye volt.

A kínlódás dacára a United győzelme lélektani fontosságú lehet a vasárnapi, Manchester City elleni derbi előtt. A tavalyi bajnok számára az Everton továbbra is meghódíthatatlan ellenfél: a szombati 1-1-es döntetlent megelőzően a „karamellások” (Toffies) tíz mérkőzésükből nyolcon verték meg az „égszínkékeket”. Ezúttal is David Moyes csapata szerezte meg a vezetést a harmincharmadik percben a nagy hajú belga középpályás, Marouane Fellaini jóvoltából.

A vendégek meglátása szerint Edin Dzeko túl könnyen zuhant a földre röviddel az első félidő vége előtt, de ha már lehetőséghez jutott, Carlos Tevez nem hagyta ki a tizenegyest. Az európai színpadtól akár már kedden elbúcsúzó Roberto Mancini és gárdája szempontjából jó hír, hogy őrzi bajnoki veretlenségét, de rosszul cseng a statisztika, amely szerint az első tizenöt fordulóban több pontot vesztett a társaság, mint az elmúlt szezon egésze alatt.

Kevesen gondolták volna, hogy az Emirates stadionban valaha is megeshet a szégyen, és kifütyülik Arsene Wengert. De mi egyebet tehettek volna az Arsenal szurkolói, amikor a csapat hosszú periódusokon keresztül átengedte az irányítást a Swansea-nak, sőt Miguel Michu két hajrágóljával 2-0-ra alul is maradt becsvágyó ellenfelével szemben. A francia „professzor” és csüggedt „ágyúsai” a lista tizedik helyén szégyenkeznek.

Ezzel együtt a trénerek között a hét végén Rafael Benitez vitte el az elégedetlenségi pálmát. A Chelsea másfél hete megbízott edzője először látogatott idegenbe a „kékek” buszán, igaz, csak a kelet-londoni West Hamhez. A népszerűtlen választásnak bizonyuló korábbi Liverpool-szakvezető ismét tiltakozótáblákkal és pfujolásokkal szembesült, de nem csoda: a spanyol az Abramovics-éra első menedzsere, aki első két találkozója után is nyeretlen. Pedig a meccs jól kezdődött: Juan Mata tizenharmadik percben elért találata a csapat 5 óra és 34 perces góltalanságának vetett véget.

Ám a látogatók a maguk részéről ezzel be is fejezték a munkát. A szünet után alaposan rákapcsoltak az első osztályba frissen visszatért hazaiak: az egyenlítés a „Chelsea-selejtként” emlegetett Carlton Cole – Braniszlav Ivanovics lökdösődésével fűszerezett – fejeséből született, majd a csereként beállt, a játék képét megváltoztató Mohamed Diame és Modibo Maiga pecsételte meg a találkozó sorsát (3-1).

A nyugat-londoniak immár hét bajnoki találkozó óta képtelenek nyerni. Nagyon hiányzik a sérült John Terry és Frank Lampard tapasztalata, a kulcsprobléma azonban alighanem az önbizalmát vesztett Fernando Torres.

Az élcsoport: 1. Manchester United 36 pont, 2. Manchester City 33, 3. Chelsea 26, 4. Tottenham 26, 5. West Bromwich 26.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.