Magyar, román: két jó barát

Az Európai Kosárlabda Szövetség úgy döntött: a rendezési jogot a múlt év végén elnyerő Magyarország Romániával közösen ad otthont a 2015-ös női kontinenstornának. Az Eb-k történetében először fordul elő, hogy két ország közösen rendezi meg az Európa-bajnokságot.

„Nincs különös oka a módosításnak” – válaszolta a Népszabadság kérdésére Sterbenz Tamás, a hazai szövetség főtitkára. A sportvezető elmondta: az újdonsült társrendező már a pályázat beadásakor érdeklődött, ám akkor – főként az idő szorítása miatt – már nem csatlakozhatott a projekthez. A magyar kandidatúra győzött, így tárgyalások kezdődtek a feladatok megosztásáról, a kontinentális szervezet pedig zöld utat adott a kezdeményezésnek.

Ennek nyomán idehaza tartják meg a húszcsapatos vetélkedő két csoportjának mérkőzéseit, a másik két ötös meccseit pedig a szomszédos országban, ahol minden bizonnyal Temesváron és Nagyváradon játszanak majd. A viadal középdöntőit és a helyosztókat Magyarországon rendezik.

Sterbenz szerint már csak azért is előnyös a románok belépője, mert a hazai látogatókat főként a honfitársaik szereplése érdekli, s e változásnak köszönhetően két csapat is otthoni környezetben léphet pályára. (A házigazdák együttese automatikusan részvevője a tornának.) Az nyilván nem meglepő, hogy a „semleges” meccseken aligha lesz táblás ház.

Az illetékesek egyelőre nem véglegesítették, mely városok adnak otthont a találkozóknak, de az szinte biztos, hogy a döntőt Budapesten tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.