A torinói meló

Nagy feszültség a Chelsea-nél „a legfontosabb csoportmeccs” előtt. Jön a BL ötödik fordulója.

„Ti nevezitek magatokat BL-győzteseknek, amikor a West Bromwichtól is kikaptok?” – mondta a Chelsea labdarúgóinak Di Matteo edző a Birminghamben elszenvedett vereség után. Ez is jelzi, milyen feszült a hangulat az „arisztokratikus kékek” körében, de nem csak az 1-2 miatt. A tréner azért is frusztrált, mert azt kell tapasztalnia, hogy Roman Abramovics „Cselszki-tulajdonos” belé vetett bizalma nem olyan megbonthatatlan és erős, mint amilyennek a szovjet–magyar barátságot nevezték évtizedekkel ezelőtt.

Fernando Torres pedig azért közlekedik hamisítatlan spanyol „búsképű lovagként” a londoniak társaságában, mert korántsem játszik úgy, akár az övéi között a válogatottban – bár a helye a nemzeti együttesben sem megkérdőjelezhetetlen –, ráadásul a Stamford Bridge orosz „cárja” mind többször fejezi ki óhaját Falcaónak, az Atletico Madrid kolumbiai csatárának szerződtetésével kapcsolatban. Kerül, amibe kerül... (Fernando Torres is 50 millió fontba „fájt” a regényes életű Romannak.)

A spanyol légiósnak nyilván az sem esett jól, hogy David Luiz még „alá is játszott” Abramovicsnak, mert a Chelsea brazil védője a múlt héten, hazája válogatottjának Kolumbia elleni barátságos mérkőzéséről (1-1) hazatérve kijelentette: „Falcao tényleg jó választás lenne.” Ez után Torres azzal állt elő: a maga részéről szívesen visszatérne Spanyolországba...

Egyelőre azonban Olaszország vár rá, hiszen a Bajnokok Ligájában ma Torinóban lép fel az albioni együttes. A beszédes David Luiz „a csoport legfontosabb meccsének” nevezte a találkozót, de ez nem feltétlenül igaz, hiszen a Sahtyor Donyeck számára szintén „létfontosságú” a Nordsjaelland elleni mérkőzés. Ha az ukrán együttes nyer, akkor több, mint ígéretes helyzetbe kerül, ám a Chelsea és a Juventus valamelyest reménykedhet a dániai meglepetésben, hiszen épp most szakadt meg a Sahtyor tizenöt meccses győzelmi sorozata az ukrán bajnokságban, és a Nordsjaelland nem gyengébb a kijevi Arszenalnál... Amúgy a Sahtyornak már nem kellene izgulnia a továbbjutás miatt, ha az eredményben is realizálta volna szembeszökő torinói és londoni fölényét, de e két találkozón „csak” 1-1-et és 2-3-at ért el. Így most szinte kötelező győznie, akárcsak a Juventusnak és a Chelsea-nek. Ám Itáliában két nyertes nem lesz, az biztos...

Az olaszok táborában mindenesetre jobb a légkör, mint a vendégek berkeiben, noha a Serie A listavezetője legutóbb csak 0-0-ra ment otthon a Lazióval. Antonio Conte, az eltiltott edző nem volt elkeseredve, sőt a következőképpen nyilatkozott: „Elégedett vagyok a játékkal. Ugyanúgy futballoztunk, ahogyan korábban, és így kell tennünk a továbbiakban is. A lehető legnagyobb tempóra van szükség, s ha azt tartani tudjuk, akkor elérkezik a gólfesztiválok ideje is.”

Szenzációt keltene, ha éppen a címvédővel szemben jönne el az újabb gólszüret napja – a Nordsjaellandot az előző BL-fordulóban 4-0-lal szomorította el a Juventus –, az viszont tény: a Chelsea nem nyerni jár Olaszországba. Eddigi nyolc itáliai kupamérkőzésének szerény mérlege: egy győzelem (2003-ban a Lazio ellen) és hét vereség. Néhány angol lap azért feltalálta magát, és online kiadásában – buzdításul – közzétette annak az 1999-es Bajnokok Ligája-mérkőzésnek az összefoglalóját, amelyet a Juve hazai pályán 2-0-ról 2-3-ra elveszített.

Ám a torinói győztes nem a Chelsea, hanem az abban a BL-évadban „londoni módra” szerencsés, a Bayern nel vívott barcelonai döntőben a sérülések miatti hosszabbításban 0-1-ről 2-1-re fordító Manchester United volt...

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, ÖTÖDIK FORDULÓ

Kedd

E csoport: Juventus–Chelsea (Sport1, 20), Nordsjaelland–Sahtyor Donyeck. Az állás: 1. Chelsea 7 pont (10-6-os gólkülönbség), 2. Sahtyor 7 (7-5), 3. Juventus 6, 4. Nordsjaelland 1.

F csoport: BATE Boriszov–Lille (Digisport2, 17.55), Valencia–Bayern München (Digisport1, 20.15). Az állás: 1. Valencia 9 (10-4), 2. Bayern 9 (10-5), 3. BATE 6, 4. Lille 0.

G csoport: Szpartak Moszkva–Barcelona (Digisport1, 17.45), Benfica–Celtic. Az állás: 1. Barcelona 9, 2. Celtic 7, 3. Benfica 4, 4. Szpartak 3.

H csoport: Galatasaray–Manchester United (Digisport2, 20.40), Cluj–Braga. Az állás: 1. Manchester United 12 (már továbbjutott), 2. Cluj 4 (5-6), 3. Galatasaray 4 (4-5), 4. Braga 3.

Oscar emlékezetes gólja Maestro Pirlo (21) mellett a Chelsea–Juventus meccsen (2-2), Londonban
Oscar emlékezetes gólja Maestro Pirlo (21) mellett a Chelsea–Juventus meccsen (2-2), Londonban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.