Terry: negyedóra boldogság

Ismét kitűnően hajrázott, és 3-2-re győzött a Manchester United, amely Birminghamben, a tavalyi vergődését az idén is folytató, nagy múltú Aston Villánál vendégeskedett. Az újonnan felfogadott tréner, Paul Lambert csapata Andreas Weimann-nak közvetlenül a szünet előtt és után szerzett góljával 2-0-ra elhúzott.

A reménytelen helyzetben a második félidőre behozott „szuper tartalék”, Javier Hernandez azonban meghallotta a sokkos állapotba került Sir Alex Ferguson vészkiáltását. A „Borsócska” becenévre hallgató, mexikói sztár alig több mint húsz perc alatt kétszer is bevette Bred Guzan hálóját, egy további hatalmas, nehéz szögből kapura küldött lövése pedig Ron Vlaaron hátvéden gellert kapva tört utat a kapuba.

Az Arsenal éppen ellenkezőleg, ahogyan néhány napja, a Schalke ellen a Bajnokok Ligájában, ismét 2-0-ás vezetést engedett ki a kezéből, ezúttal a Fulham-mel szemben. A széria ezzel együtt folytatódott: a nyugat-londoniak 108 éve nem bírták két vállra fektetni az „ágyúsokat”. Ám a Mikel Arteta által az utolsó másodpercekben kihagyott tizenegyes nyomán a 3-3-as döntetlenre végződött találkozót követően még csekélyebb a remény, hogy Arsene Wenger csapata 2004 után először megszerzi a bajnoki címet.

A két vasárnapi rangadó közül elsőként a Manchester City–Tottenham találkozót rendezték meg. A bajnok – ahogyan az Ajax ellen a BL-ben – a Spurs ellen is botladozott. Az első félidőben játékosai nem tudták megakadályozni, hogy az őrizetlenül hagyott Steven Caulker közeli fejessel megszerezze a vezetést. Az észak-londoni vendégek váratlan előnye több mint egy órán át tartott, de akkor Sergio Agüero lerázta védőit, és bár egy pillanatra megbotlott a saját lábában, egyenlítő góllal fejezte be az akciót.

A bravúrban reménykedő André Villas-Boas tottenhami tréner egészen a 88. percig örülhetett, amikor Dzeko is igazolta „super-sub” státuszát. A boszniai válogatott az idei hét City-góljából hatot a kispadról érkezve szerzett. Roberto Mancini gárdája változatlanul veretlen, és a 2-1-es győzelemmel tartja a helyét az élmezőnyben. A 11. fordulót az 1-1-es döntetlent hozó Chelsea–Liverpool összecsapás zárta a Stamford Bridge-en. Az esélyes „kékek” kezdőcsapatában először szerepelt négy mérkőzéstől való eltiltása óta John Terry. A csapatkapitány már a huszadik percben igazolta, miért számít élő legendának. Juan Mata remek szögletrúgását a világ legegyszerűbb mozdulatával fejelte Brad Jones kapujába.

Terry ötvenedik Chelsea-gólja után negyedóra sem telt el, amikor a játékos szerencsétlenül összeütközött Luis Suarezzel, és feltehetően hoszszan tartó sérülést szenvedett... A házigazdák védelmének megrendülése negyedórával a találkozó vége előtt bosszulta meg magát, amikor Suso szögletéből Jamie Carragher fejelte tovább a labdát, majd Suarez a kapu torkából bebólintotta azt a hálóba. A meccs nem igazolta a fokozott várakozást. A csapatok sztárjai – élükön Fernando Torresszel és Steven Gerrarddal – nem brillíroztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.