Kemény keresi helyét

Egyelőre annyi biztos csak a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújító közgyűlése kapcsán, hogy december 16-án tartják. Az, hogy a tagság egy, netán két elnökjelöltre voksol-e, egyelőre bizonytalan.

Az 1998 óta hivatalban lévő dr. Martin Györgyöt mindenesetre komolyan foglalkoztatja a gondolat, hogy a jövőben is irányítsa a szövetséget, de azt mondja: kizárólag akkor jelölteti magát a posztra, ha a sportági szereplők meghatározó többsége támogatja.

Néhány hete Gergely István, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kapusa is jelezte, hogy harcba száll a tisztségért, ám azóta kezet rázott Martinnal, s a kettős immár egy csónakban ül: a jelenlegi felállás szerint a mostani elnök maradna a helyén, a pólós pedig alelnökként, elsősorban a marketing- és a kommunikációs területek felelőseként végezné a munkáját.

– Azt hiszem, ideális páros lehetne a miénk: a rutin és a fiatalos lendület ötvözete sokat segíthetne a vízilabda ügyén. A megállapodás értelmében két évig tevékenykednénk együtt, majd én ülnék át az elnöki székbe – magyarázza Gergely.

Martin ehhez annyit fűz hozzá, hogy valóban számít az ambiciózus kapus együttműködő munkájára, s első közös fellépésük, az OB I-es liga képviselői számára tartott prezentáció máris elsöprő sikerrel zárult. Ezzel együtt téved, aki azt gondolja, hogy a „meccset” máris lejátszották, hiszen Kemény Dénes, a válogatottól három olimpiai aranyérem birtokában távozó kapitány neve ugyancsak szóba került lehetséges elnökként, a hírek szerint azonban a kiváló szakvezető szintén biztosra menne: csak akkor „jelentkezik be”, ha meggyőződik arról, hogy a pólós társadalom zöme mögötte áll.

A tréner tegnapi érdeklődésünkre annyit mondott: „Néhány napon belül eldöntöm, hogy indulok-e a posztért, addig még találkozom az elnök úrral is.”

Martin kérdésünkre megerősítette az edző szavait: elmondta, hogy szombaton ül le beszélgetni Kemény Dénessel. Úgy véli, még az sem kizárt, hogy a távozó kapitánnyal együtt dolgoznak a jövőben: „Dénes tudására nagy szüksége van a magyar pólónak. Szakmai igazgatóként például rengeteget segíthetne a sportágnak.”

Hasonló véleményen van Gergely István, mi több, a döntéshozatalban alighanem főszerepet kapó – a kérdésben amúgy meglehetősen megosztott – liga is. Úgy tudjuk, még az egyébként a Martin, Gergely tandemet támogató tagok is azt állítják: Keményt hatalmas luxus lenne nélkülözni, de nem feltétlenül az egész sportág, hanem az edzői szakma irányítójaként számítanának rá.

Kemény menet
Kemény menet
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.