Ez nem a Mákvölgyi Bányász!

„A Sahtyor könnyen nyert legutóbb a Chelsea ellen” – írják a londoni lapok, amelyek azt sem mulasztják el megemlíteni: „A donyecki gárda olyan csapattá fejlődött, hogy immár bármely európai topegyüttest képes legyőzni.”

Az utóbbi megállapítás talán túlzás, de jelzi, hogy az angol fővárosban nem tartják kétszerkettőnek az „arisztokratikus kékek” ma esti diadalát az ukrán vendégekkel szemben, márpedig a labdarúgó BL címvédőjének nagy szüksége lenne mindhárom pontra, mert a Stamford Bridge igényes közönségét aligha elégíti ki, hogy a jövő év májusában a Chelsea otthonában rendezik a női Bajnokok Ligája döntőjét...

Juan Mata, a házigazdák spanyol sztárja egyenesen odáig ment: „Ez olyan meccs lesz, mintha újra döntőt játszanánk. Főként, ha arra vágyunk – márpedig mi mást remélnénk? –, hogy az első helyen zárjuk a csoportkört.”

A Chelsea pillanatnyilag a második helyen áll az E jelzésű négyesben, de ha megszakadna a Juventus nemzetközi döntetlenszériája – amire komoly esély van, hiszen a „zebrák” Torinóban találkoznak a dán Nordsjaellanddal –, és a Sahtyor pontot szerezne Londonban, akkor a brit csapat mindjárt a harmadik helyen találná magát... S a donyecki vereségen túl az is óvatosságra intheti a címvédőt, hogy az ellenfél ebben az évadban még nem „tudott” veszíteni. Az ukrán bajnokságban tizennégy forduló után tizennégy győzelemmel és 41-6-os gólkülönbséggel vezet – tizenkét pont előnye van a Dnyeprrel és tizennégy a Dinamo Kijevvel szemben –, a BL-ben pedig kétszer nyert, és úgy ért el 1-1-et a Juve vendégeként, hogy az olasz kirakatcsapat hálát adhatott a sorsnak, amiért vetélytársa nem győzött akár két-három góllal.

Azt azonban meg kell említeni: a Chelsea 2011 áprilisa óta veretlen otthon a Bajnokok Ligájában. (Bár érdemes újólag hozzátenni: az „iksz” ezúttal nem sokat érne a számára.) S már a várható összeállítása szerint is rohamozni akar, mert valószínűleg a kezdő tizenegyben szerepel Hazard, Oscar, Mata, valamint Fernando Torres is. (És Ramires sem veszélytelen a kapura.)

De kiváló támadójátékosok a másik oldalon is vannak: a Willian, Luiz Adriano, Alex Teixeira brazil hármas – az örmény Mkitarjannal kiegészülve – megforgatott már néhány védelmet; a többi közt a londoniakét is. (Ráadásul, ahogyan a Chelsea-ben Ramires, úgy a Sahtyorban honfitársa, a szintén válogatott Fernandinho is fel tud érni az ellenfél hálójához.)

A papírforma azért a – tulajdonos Roman Abramovics után – „Cselszkinek” is nevezett vendéglátók mellett szól, ám nincs kizárva semmi sem. S bár a donyecki együttes a „bányászcsapat”, újabb szenzáció esetén az előkelő angol klub képviselői szállnának mélyre...

A győztes donyecki „bányászok”
A győztes donyecki „bányászok”
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.