Torino: altatóra álom

Súlyos tévedésnek bizonyult, hogy Walter Mazzarri, a vendégek edzője azt mondta a Juventus–Napoli olasz bajnoki csúcstalálkozó előtt: „A Juve olyan, mint a Barcelona.”

Ami a támadójátékát illeti, csak szeretne olyan lenni. Szombat este a „Barca” szédítő mérkőzésen, ragyogó gólokkal, a mesterhármast elérő, Puskás, Pelé, Maradona és a fenomén Ronaldo magasságába emelkedő Messi vezérletével 5-4-re nyert La Corunában, míg a torinói „zebrák” fantázia és csatár nélkül futballoztak. Noha Quagliarella, Giovinco és (csereként) Matri is pályára lépett, e három „ék” mintha ott sem lett volna...

Hogy mégis nyert a Juve, az a futball kiszámíthatatlanságának és a szerencsének tulajdonítható. Egyrészt a szintén unalmas Napoli egyetlen veszedelmes kapura lövése – Cavani szabadrúgása az első félidőben – a bal oldali lécről vágódott ki, másrészt a hajrában beállt Pogba (75. perc) és Caceres (78.).

A több mint negyvenezer néző – telt ház – egyik váltásra sem kapta fel a fejét, de az uruguayi válogatott Caceres a nyolcvanadik percben befejelte Pirlo szögletrúgását, majd a tizenkilenc éves francia cserejátékos tizennyolc méterről, kapásból a bal sarokba küldte a labdát, azaz a két tartalék váratlanul eldöntötte a meccset (2-0).

Addig a rangadó altatódallal ért fel, ám Torinóban ez senkit nem érdekelt; pláne, hogy a Juventus (22
pont) valamelyest „meglépett” a mostani szezonban az első vereségét elszenvedő Napolitól (19), és szériában a negyvenhetedik bajnoki találkozóján maradt veretlen. A sorozat egyébként bámulatos: ha ezt nézzük, a zebrák félelmetesek, akár az oroszlánok...

Juventus: Storari – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal (Pogba, 75.), Pirlo, Marchisio, Asamoah (Caceres, 78.) – Quagliarella (Matri, 60.), Giovinco. Napoli: De Sanctis – Campagnaro, Paolo Cannavaro, Gamberini (Insigne, 85.) – Maggio, Behrami (Dzemaili, 87.), Hamsik, Inler, Zuniga – Pandev, Cavani.

Pogbát ünneplik társai. Jó csere volt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.