Győr ott, FTC itt: pazar víkend

A veszprémi férficsapat pazar duplája (győzelem a BL-döntős Atletico Madrid és a címvédő Kiel ellen) után magyar női együttesek is kitettek magukért a BL-ben.

A csoportmérkőzések második fordulójában a Győr szombaton lépett pályára, és ötgólos sikerrel tért haza Kolozsvárról. A Koprivnica felülmúlását követően ezúttal egy félidei jó játék is elegendő volt a kisalföldiek számára a magabiztos győzelemhez (30:25).

A góleső elsősorban Lekics és Löke érdeme: mindketten nyolc alkalommal találtak a hálóba. Az FTC – amely az első fellépésén kiütéssel verte idegenben a Volgográdot – vasárnap átmeneti otthonában, Dabason fogadta a kontinens legerősebb együtteseinek egyikét, a norvég Larvik garnitúráját, és újabb két pontot szerzett: a szünetben 16:12-re vezető zöld-fehérek – noha a skandinávok háromnegyed órányi játék után két gólra megközelítették őket – 28:24-re nyertek.

A sikerben Pastrovics kapus főszerepet vállalt, de a társaság védekezése összességében is remek volt.

A B csoport állása: 1. Győr 4 pont, 2. Krim Ljubljana 2 (50:52), 3. Koprivnica 2 (44:46), 4. Cluj 0. A C csoport állása: 1 FTC 4, 2. Larvik 2 (63:59), 3. Volgográd 2 (55:65), 4. 4. Sävehof 0.

Férfi EHF Kupa, visszavágó a 32 közé jutásért: Balatonfüred–Vojvodina (szerb) 27:24 (továbbjutott a Vojvodina 53:52-es összesítéssel), Elverum (norvég)–Tatabánya 32:23 (tj.: Elverum, 59:46).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.