Vettel tűzpirosban?

Már csak jövőre versenyez a Red Bullnál a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel, ha igazak a BBC értesülései, amelyek szerint 2014-től a Ferrarinál folytatja pályafutását a német klasszis.

Maga az érintett egyelőre nem nyilatkozott erről, a két csapat vezetője pedig határozottan cáfolta az információt. Ezzel együtt tény, hogy a Ferrari elnöke sokszor méltatta már a németet, s nem először röppent fel hír arról, hogy Vettel előbb-utóbb Fernando Alonso csapattársa lesz. (Már csak azért is, mert a kétszeres bajnok – szerződése alapján – 2013-tól elhagyhatja a Red Bullt.)

A váltásra utal az is, hogy az olaszok ugyan valószínűleg tovább foglalkoztatják az évad végére újra magára találó Felipe Massát, viszont már csak egy esztendeig. Azaz 2014-től megürül egy tűzpiros autó a Ferrarinál, Vettel pedig ekkor már szabadon igazolható. Más kérdés, hogy a Ferrari eddigi személyzeti politikájától eltérne, ha két vezéregyéniséget alkalmazna, s kétséges, Vettel valóban elhagyná-e azt az istállót, amelynek – legalábbis eddig – két vb-címet köszönhet. Mindezek tükrében nehéz volna konklúziót vonni, ha csak – a népi bölcsességek nyomán – azt nem: noha két dudás nem fér meg egy csárdában, nem zörög a haraszt...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.