Ne gyűlöljenek!

„Köszönöm mindenkinek, aki támogatott az elmúlt években. Az államnak, a minisztériumnak, a MOB-nak, a kajak-kenu szövetségnek, Szegednek és a klubomnak. Kívánom, hogy a magyar sport a jövőben is eredményes és sikeres legyen!

A csapattársaimnak is köszönök mindent, elsősorban Kovács Katalinnak, vele értem el a legtöbb sikert. Köszönöm a szurkolóknak is, amikor padlón voltam, például a nyáron, Londonban, erőt adtak, és ezt soha nem fogom elfelejteni. Jó magyar sportolónak lenni, mert amikor sikert érsz el, nem vagy egyedül, hanem több millió ember ünnepel veled együtt.”

Ezekkel a szavakkal, könnyek közt köszönt el Magyarországtól a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa tegnap Szegeden, s hozzátette: kizárólag azért távozik, mert bolgár férje, Andrian Dusev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot.

A 30 éves klasszis – amint az köztudomású – szeptember 27-én jelezte a magyar szövetségnek, hogy Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását.

Janics korábbi edzőinek is megköszönte a közös munkát, s mint mondta, a legnagyobb hálával Fábiánné Rozsnyói Katalinnak és férjének, Fábián Lászlónak tartozik, de megemlítette Vécsi Viktort és Sári Nándort is. A távozásról szóló döntéséről elmondta: az olimpián férje állásajánlatot kapott a szerbektől, amelyet elfogadott, de akkor még nem volt biztos, hogy ő is vele tart, ez az elhatározása csak később született meg. Az MTI kérdésére, miszerint miért kellett feltétlenül országot váltania, miért nem maradhatott szerbiai felkészülés mellett magyar színekben, a versenyző a következőt válaszolta: „Nagyon furcsa helyzetet teremtene a családon belül, ha a férjem ellenem készítené fel a szerb lányokat.” Megjegyezte: nehezen született meg benne a döntés, és azt kérte, hogy ne gyűlöljék őt a távozása miatt. „A múlt heti belgrádi sajtótájékoztatómon nem pontosan úgy fogalmaztam, hogy Magyarország soha nem fogadott be, valószínűleg roszszul fordították, amit mondtam. Az viszont igaz, hogy egy kicsit mindig is vágytam arra, hogy ott versenyezhessek, ahol születtem” – mondta a bácskapalánkai születésű sportoló.

Janics jelezte: nem érti, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség miért árulja őt úgy, mint egy árucikket. (Az MKKSZ 150 ezer eurót kér a sportolóért a szerbektől – A szerk.). Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Szerbiában még nem írt alá semmit, de nagyon rosszul esne neki, ha a magyarok akadályt gördítenének a távozása elé. Arra az újságírói kérdésre, hogy mihez kezd, ha nem engedik el őt, s ezzel gyakorlatilag két évre kizárják a nemzetközi versenyzésből, a kajakos azt válaszolta: „Nincs B terv.”

Könnyek között
Könnyek között
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.