El Clasico: Dupla dupla

Mondhatják akárkik és akárhányszor a spanyol örökrangadó előtt, hogy „még csak a hetedik fordulónál tartunk, nem dönt ez a meccs semmiről”; az El Clasico első negyedórájában kiderült (nem mintha nem tudta volna mindenki): nagy a tét. Az első hat ligamérkőzését sorra megnyerő Barcelona egyenesen pontatlanul futballozott, ám a Nou Campban nyolcpontos hátránnyal fellépő Real Madrid sem volt feszültségmentes.

Ennek bizonyságául Benzema meghökkentően messze mellé lőtt, ha nem is száz-, de legalább nyolcvanszázalékos helyzetből, igaz, tíz perccel később már Cristiano Ronaldo a helyére küldte a labdát. Kellett ehhez Valdes aktív közreműködése is, hiszen a katalán kapus szabadon hagyta a „rövid” sarkot, és a portugál szélsővel szemben az ilyesmi vétkes könnyelműség (0-1).

Nem sokkal ez után a „királyi gárda” akár el is dönthette volna a találkozót, mert Benzema előtt még a korábbinál is tisztább ziccer nyílt, ám a francia csatár középről – szinte „akciótizenegyesből” – a bal kapufára emelt. Hatalmas mulasztás volt; pláne, hogy Pepe hasonlót, ha nem nagyobbat, követett el fél óra múltán: a madridi középhátvéd – megfejthetetlen okból – a labda mellé ugrott a saját ötösén, és ezt, ha Messi arra jár, ugyanúgy nem lehet következmény nélkül megúszni, mint Cristianónak felkínálni valamelyik sarkot (1-1).

Messi messzebbről is halálbiztos volt: noha a Barcelona a második félidőt sem kezdte jobban az elsőnél, a szünet utáni első negyedóra elteltével Xabi Alonso elbuktatta a vörös-kék talizmánt, aki huszonöt méterről mesés mozdulattal küldte a szabadrúgást a bal sarokba (2-1). De még a másik döntéshozó is hozzá akart szólni, s mivel Özil meg a Barcelona védősorának közepe megadta neki a lehetőséget, a török-német középpályás passzával meghökkentően magányosan kilépő Cristiano Ronaldo menthetetlenül egyenlített (2-2).

A végén a Daniel Alves helyett beküldött Montoya lövése a felső lécről vágódott le, így a Barcelona győzelmi szériája megszakadt. Ám ettől most – kivételesen – nem tölti el különösebb szomorúság a katalán szurkolókat, s ez egészen addig így lesz, amíg az örök riválissal szemben a nyolcpontos fór megmarad...

BARCELONA – REAL MADRID 2-2 (1-1)

Barcelona, 98 000 néző. Jv.: Delgado Ferreiro. Barcelona: Valdes – Daniel Alves (Montoya, 28.), Mascherano, Adriano, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Fabregas (Alexis Sanchez, 63.) – Pedro, Messi, Iniesta. Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Di Maria (Essien, 88.), Özil (Kaká, 80.), Khedira, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo – Benzema (Higuain, 61.). Gól: Cristiano Ronaldo (23. és 66.), Messi (31. és 60.).

Ez történt Európában

A bajnoki címvédő Dortmund 1-1-es döntetlent ért el Hannoverben a Bundesliga 7. fordulójában. A hazaiaknál Huszti Szabolcs végigjátszotta a mérkőzést, csapata az ő szabadrúgását követően egyenlített. A tabella élén álló Bayern München a Hoffenheim vendéglátójaként nyert 2-0-ra, a Frankfurt azonban elvesztette veretlenségét: 2-0-ra kikapott Mönchengladbachban.

Olaszországban a milánói városi rangadó a Milan és az Internazionale között lapzártánk után ért véget. A Juventus 2-1-re győzött Sienában, a Lazio pedig Pescarában aratott sima 3-0-ás sikert.

Anglia: a Manchester United 3-0-ra győzött Newcastle-ban, a City hazai környezetben nyert ugyancsak 3-0-ra a Sunderland ellen, a listavezető Chelsea Londonban verte 4-1-re a Norwich-ot, az Arsenal pedig a West Ham otthonából hozta el mindhárom pontot (3-1).

Ketten főszerepben: Cristiano Ronaldo és Messi
Ketten főszerepben: Cristiano Ronaldo és Messi
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.