Drága Natasa

Ábrahám Attila főtitkár hétfőn, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában megerősítette: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség várhatóan 150 ezer eurót (42 millió forintnak megfelelő összeget) kér azért, hogy Douchev-Janics Natasa szerb színekben folytathassa pályafutását. Erről szerdán Szegeden egyeztet a szerb szövetség képviselőivel.

„A tagok véleményét nem ismerem, de meggyőződésem, hogy elnökségünk nem engedi el automatikusan Janicsot” – tette hozzá. Megjegyezte azt is: szerinte a 2000-ben még Jugoszlávia képviseletében olimpiai negyedik helyezett „Natasa nem nyert volna három olimpiai bajnoki címet, ha Szerbiában marad”.

Benedek Dalmáról megemlítette: mivel a férje szerb, ő a magyar szövetség engedélye nélkül, sőt még úgy is versenyezhet új országa színeiben, ha 2013-ban nem veszi fel a szerb állampolgárságot. Az Ausztriába, illetve Ciprusra tartó Paksy Tímeáról és Sarudi Tímeáról pedig elmondta: bár mindketten kiváló versenyzők, az olimpiai részvétel kivívására itthon nincs esélyük, így – bár a folyamatot károsnak tartja – elfogadja döntésüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.