Spanyol megnyitás

Győzött a Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában: a nyáron alaposan átalakult bakonyi gárda a Lékai Mátéval felálló szlovén Celjét múlta felül hazai pályán 32:22-re.

A kispadon Mocsai Lajost váltó spanyol Carlos Ortega szakvezető együttese már az első félidőben elhúzott ellenfelétől: a szünetben 16:11-re vezetett. A hazaiakat az indokoltnál jobban megnyugtatta a jelentős előny, s a vendéggarnitúra egy 5-0-ás „rohanással” szorossá tette a találkozót.

Ettől többre azonban a szlovénoknak nem futotta: Nagy László és társainak játéka feljavult, s a hajrában csupán az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyernek. A differencia végül tíz gólra nőtt, részint a magyar bajnok nyáron igazolt spanyol kézilabdázóinak köszönhetően.

Úgy tetszik, a klasszisok hamar megtalálták a helyüket az újjáépülő együttesben: Chema öt, Ugalde és Oneto négy gólt szerzett. Prímán sikerült tehát a spanyol megnyitás. Kevésbé volt jó napja a Szegednek: a Tisza-parti társulat 30:27-re kikapott a Croatia Zagreb otthonában.

Fogadott fiúk

A francia rendőrség letartóztatta a PSG–Montpellier (38–24) férfi kézilabdameccs után a fogadási csalással vádolt Nikola és Luka Karabaticot, valamint Samuel Honrubiát és Mladen Bojinovicsot. A gyanú szerint a játékosok „ismerősei” ötezer eurót tettek a csapat vereségére a bennmaradásért harcoló Cesson-Sévigné elleni, május 12-i mérkőzésen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.