Terry bűnös, felülbírált bíróság

Szigorúbbnak bizonyult az Angol Labdarúgó Szövetség a westminsteri elsőfokú bíróságnál: amíg utóbbi július közepén felmentette John Terryt a rasszizmus vádja alól, az FA független fegyelmi testülete csütörtöki végzésében bűnösnek találta a védőjátékost.

A testület három és fél napos meghallgatás, valamint az írásban megküldött állásfoglalások figyelembevétele után bizonyítottnak látta: a 31 éves középhátvéd a majdnem egy évvel ezelőtt játszott QPR–Chelsea nyugat-londoni rangadón bőrének színére és (vagy?) fajára vonatkozó, szitkozódó szavakkal illette ellenfelét, Anton Ferdinandot. A szövetség büntetésként négy bajnoki, illetve kupamérkőzéstől tiltotta el a Chelsea jelenlegi, az angol válogatott korábbi csapatkapitányát, továbbá –megdöbbentően magasnak tetsző, de a klaszszis esetében csupán egyheti fizetésnek megfelelő – 220 ezer font pénzbírságra ítélte. A játékosnak az ítélethez fűzött írásos magyarázat kézhezvételétől számítva két hete van a fellebbezésre.

A Chelsea szempontjából ez azt jelenti, hogy csapatkapitánya – mivel az ominózus két héten belül tartják – még felléphet az Arsenal elleni, szombat délben rendezendő bajnoki találkozón az Emirates stadionban, de fájdalmasan hiányozni fog két októberi Premier Liga-meccsről: a White Hart Lane-en a Tottenham Hotspurrel, majd a Stamford Bridge-en a Manchester Uniteddel szemben vívandó mérkőzésről, amit három nappal később ugyanott követ a „vörös ördögök” elleni Liga Kupa-találkozó.

Terry még vasárnap este, az FA ülését megelőzően bejelentette viszszavonulását a nemzetközi futballtól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.