Terry elköszön

Váratlan bejelentéssel lepte meg az angol és külföldi futballszurkolókat John Terry, a Chelsea jelenlegi és a válogatott nemrég leváltott csapatkapitánya: „tarthatatlannak” nevezte helyzetét a nemzeti együttesben.

Az angol mezt 78-szor magára öltő, befolyásos középhátvéd az Angol Labdarúgó Szövetségben hétfő reggel megkezdődő meghallgatása előtt emlékeztetett arra: az FA-tárgyalást megelőzően a bíróság felmentette a fajgyűlölet vádja alól.

Mint arról lapunk több alkalommal is beszámolt, Terry a múlt év október 23-án megrendezett Queen’s Park Rangers–Chelsea találkozón állítólag becsmérlő szavakkal illette Anton Ferdinandot, a Manchester United „nagy” Riójának öccsét. Mind a bíróság, mind most, az FA független testülete előtt felmerült, hogy az ominózus kijelentések között voltak olyanok is, melyek Ferdinand etnikai hátterére, bőrszínére vonatkoztak. A nem sokkal az angol válogatott meglehetősen gyászos Eb-szereplése után rendezett tárgyalás végén a bíró nem zárta ki, hogy Terry eredeti szándéka nem a sértegetés volt, hanem csupán ellenfele provokációjára válaszolt a védő.

Meglehet, Terry most csak előbb ugrott, mint lökték volna, azaz válogatottsága a vizsgálat végén magától is megszűnt volna. Angol csapatkapitányságát már kétszer is elvesztette. Először Fabio Capello váltotta le 2010 februárjában, amikor kiderült, hogy nős emberként és egy ikerpár apjaként viszonya volt Chelsea- és válogatottbeli csapattársa, Wayne Bridge korábbi barátnőjével, Vanessa Perroncel francia fehérneműmodellel. A bő egy évvel később visszaszerzett bizalomtól a Ferdinand-botrány kirobbanása után fél esztendővel, a bűnügyi vizsgálat hivatalos bejelentését követően az FA igazgatótanácsa fosztotta meg. E lépésről elfelejtették előre tájékoztatni Capello mestert, aki ezért – négy hónappal az Eb kezdete előtt – sértődötten visszalépett a szövetségi kapitányi tisztségtől.

John Terry tárgyalásra érkezik
John Terry tárgyalásra érkezik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.