Gyors vágás

A szurkolók többsége alighanem elkönyvelte már a döntetlent a Hannover–Werder Bremen Bundesliga mérkőzésen, amikor a hosszabbításban a vendéglátók kontrája elindult.

A bal oldalon futott a támadás a találkozó kilencvenkettedik percében, s a szélről érkező labdát Huszti Szabolcs (képünkön) parádés mozdulattal ollózta a kapuba, így a házigazdák 3-2-re nyertek a harmadik fordulóban rendezett meccsen. A középpályás szinte elveszett az őt ünneplő kollégák körében. A társaknak volt is miért ölelgetniük a magyar futballistát: a meccs elején szabadrúgásból szerzett vezetést együttesének, majd előkészítette a második gólt, a brémai egyenlítés után pedig „hárompontost” szerzett a hajrában. Ám hiába a különleges teljesítmény, Huszti öröme nem lehetett felhőtlen...

Éppen csak visszatért a játéktérre, amikor a fölöttébb akkurátus Aytekin játékvezető kiállította. A bíró a kétségkívül intenzív gólöröm két elemét (mezlevétel, kerítésmászás) sárga lapot érőnek ítélte, így a piros kártyát is felmutatta az érthetően megdöbbent fedezetnek. A kényszerű pihenő már csak azért sem jön jól Husztinak, mert remek formában játszott az utóbbi hetekben: az előző fordulóban négy gólpasszal segítette a harmadik helyen álló Hannovert.

Szalai Ádám sem lehet elégedett, mert bár tizenegyesből gólt szerzett a Bayern München ellen, a Mainz 3-1-re kikapott. A bajor csapatból Mandzukic, Schweinsteiger és Kroos volt eredményes. Nem kellett megszenvednie a győzelemért a címvédő Dortmundnak. Jürgen Klopp szakvezető gárdája könnyed, 3-0-ás győzelmet aratott a Leverkusen ellen (gól: Hummels, Blaszczykowski, Lewandowski). Az élmezőny: 1. Bayern München 9 pont, 2. Frankfurt 9, 3. Hannover 7.

Huszti szárnyal
FOTÓ: AFP PHOTO ODD ANDERSEN
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.