Serena: 'Életem legszebb nyara'

Tizenöt egyéni Grand Slam-győzelem már a vitrinben, mégis van még miért harcolni, hiszen legendás teniszezők sorakoznak Serena előtt az élbolyban: Martina Navratilova és Chris Evert egyaránt kettővel többet gyűjtött, Steffi Graf hét trófeával őriz többet, Margaret Court királynő pedig kilenc elsőséggel szárnyalja túl az ifjabbik Williams nővért.

Aki, tegyük hozzá, csak a nővérével való összehasonlításban számít fiatalnak, hiszen – bár kétségtelen, hogy udvariatlanság hölgyek esetében a kort említeni – túl a harmincon a versenysportban, az egész éven át tartó állandó fizikai terhelés mellett már nehéz igazán nagy eredménnyel kirukkolni.

Serena az idén megmutatta, hogy nehéz ugyan – de egyáltalán nem lehetetlen.

Csodálatos fél esztendő áll mögötte. Már a tavaszi viadalokon is csúcsformában teniszezett, pályafutása 41. WTA-tornagyőzelme során Azarenkát győzte le a madridi fináléban, Rómában bejutott az elődöntőbe, de hátsérülés miatt nem léphetett pályára, aztán a Roland Garros első fordulójában megbotlott a Razzano elleni meccsen – onnantól kezdve azonban nem talált legyőzőre. Wimbledon, olimpia, Stanford, US Open –zsinórban négy szupertorna. „Életem legszebb nyara” – értékelte e páratlan sorozatot Serena Williams, aki New Yorkban két óra 18 perc alatt 6:2, 2:6, 7:5-re győzött a világelső Viktorija Azarenka ellen. Az immár négyszeres US Open-bajnok nem taszította le ugyan a trónról a fehérorosz klasszist, de egyre közelit ahhoz, hogy ismét ő legyen a világelső.

Serena nem csupán önmagának, hanem a nézőknek is kellemes perceket ajándékozott, hiszen az ilyen mérkőzések hoznak újabb híveket a sportágnak, ilyen döntőkre vágyik a lelátókat megtöltő publikum. Az Arthur Ashe stadion nézői is tomboltak – s nem csupán akkor, ha a hazai környezetben játszó Serena ért el szép pontokat. Kijutott az elismerésből a bátran játszó, erőteljes, dinamikus tenisszel operáló Azarenkának is – aki igen közel került ahhoz, hogy Melbourne után New York Grand Slam-viadalát is megnyerje. A döntő szettben 5:3-ra vezetett, s két pont hiányzott a trófeához, 5:4-nél a meccsnyerésért adogathatott, ám végül a tapasztaltabb amerikai ünnepelhetett.

Ám mire e sorok az olvasó kezébe kerülnek már nem Azarenka második helye, s Serena Williams tornagyőzelme a beszédtéma, hanem az, hogy a lapzártánk után kezdődött, s magyar idő szerint kedd hajnalban zárult férfidöntő, a címvédő Novak Djokovics (szerb, 2. kiemelt) és az olimpiai bajnok Andy Murray (brit, 3.) párharca milyen eredménnyel zárult.

Serena: Te az enyém...
Serena: Te az enyém...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.