Babos-bukta

A US Openen jó néhányan „kijelentkeztek” már, s a magyar teniszezők kolóniájában Czink Melinda veresége elfogadható (Sarapovától kapott ki), Szávay Ágnesé pedig várható volt (tavaszi visszatérése óta még nem nyert meccset egyesben).

Babos Tímea (59.) buktája azonban mindenkit fejbe kólintott, hiszen a lista 204. helyén jegyzett selejtezőstől kapott ki… Bánhatja a 2:6, 5:7-es kudarcot, hiszen jó formában érkezett New York-ba, remek sorsolást kapott, s ellenfele sem volt ismeretlen számára: tavaly a 21 esztendős magyar-ausztrál-brit Konta Johanna társaként párostornát nyert. Babos elizgulta a mérkőzést, s noha az elveszített első játszma után 5:1-re elhúzott, innen is „képes” volt veszíteni, méghozzá úgy, hogy amaratoni hoszszúságú, 24 perces kilencedik játékban, 5:3, 40:15 után tíz játszmalabdát puskázott el…

Arn Gréta maradt tehát az egyedüli képviselőnk az egyéni versenyben, köszönhetően annak, hogy 6:4, 3:2-es eredménnyel győztesnek hirdették ki a meccset feladó Szávay ellenében. A 14. kiemelt orosz Kirilenko ellen csütörtökön aligha lesz ilyen könnyű dolga.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.