El Clásico: Páros szám

Hovatovább elválaszthatatlan egymástól a Real Madrid és a Barcelona: a két örök rivális bő két éven belül (2010 áprilisától) a tizennegyedik – mindent egybevetve a 252. – alkalommal találkozik egymással. Noha a spanyol bajnoki címvédő a királyi gárda, az utóbbi esztendők – diszkréten fogalmazva – nem a fővárosi együttesről szólnak, mivel az előző tizenhárom meccs mérlege (a katalán csapat szempontjából): 7 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 27-15-ös gólkülönbség.

Még rosszabb a Real Madrid statisztikája a Bernabeu stadionban lejátszott mérkőzéseket tekintve. Noha korábban az volt a gyakorlat, hogy a nagy párharcban a pályaválasztó a legritkább esetben kapott ki otthon, vendégként újabban lehengerlő a Barcelona fölénye: hat mérkőzés, négy győzelem, két döntetlen, 10-4-es gólkülönbség. A legutóbbi hazai siker (4-1) több mint négy éve, a 2008. május 7-én rendezett bajnoki rangadón született a futball „Fehér Házában”! Azóta 6-2-re és 5-0-ra is nyert a „Barca” a madridi arénában, és Gerard Piqué, a katalánok védője a ma esti Szuper Kupa-visszavágó (22.30, tv: Sport1) előtt szívszorító üzenetet küldött a vendéglátóknak: „Mi lehet annál szebb, mint a Bernabeu stadionban magasba emelni a trófeát?”

A vörös-kékek számára tehát nagyon fontos a találkozó, míg José Mourinho,a Real Madrid edzője már az első mérkőzést megelőzően azt hangsúlyozta: a Szuper Kupa nem a legértékesebb serlegek egyike. De nem ezért kapott ki Barcelonában a királyi gárda... Amely még örülhetett, hogy csak 3-2-es vereséget szenvedett, mert 3-1-nél Valdes, a „Barca” leggyengébb láncszeme ajándékba adta a szépítés lehetőségét Di Mariának.

Így aztán kiváltképp meglepő, hogy a vörös-kékek rontópáljáról Tito Vilanova szakvezető kijelentette: „Valdes a világ legjobb kapusa.” Valójában az a másik oldalon áll, és Casillas meg Valdes között van még néhány kategória...

A madridi sajtó most a frissen igazolt Modricban bízik, s – erős túlzással – „horvát Cruyffnak” nevezi a Tottenhamtől szerződtetett középpályást. Az összehasonlítás kiverte a biztosítékot a Cruyff-imádó Barcelonában, miként az is meglepte a sérült Puyolt nélkülöző vörös-kékeket (és nem csak őket), hogy Mourinho módfelett önkritikusnak mutatkozott az utóbbi napokban. A spanyol bajnokság első két fordulójában szerzett egyetlen „királyi” (koldusi?) pont után a magát „az egyetlennek” tartó tréner csalódottan említette: „Ez a teljesítmény elfogadhatatlan.”

Nyugodtan állítható: a ma esti csúcstalálkozó előtt minden a Barcelona mellett szól.

Lehet, hogy nyer a Real Madrid?

Messit Khedira próbálja szerelni. Nem egészen egy hét után újra találkoznak
Messit Khedira próbálja szerelni. Nem egészen egy hét után újra találkoznak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.