Bélatelep

Putnok lakosságának (csaknem 7000) a tizede ünnepelt szombaton, noha a helyi NB II-es együttes 3-2-re kikapott a Kazincbarcikától. Ám a meccsnél fontosabb esemény volt, hogy a helyi sporttelepet a bal lábas bombázóról, Várady Béláról nevezték el.

Efféle keresztelő ritkán adatik meg még a névadó életében, de Tamás Barnabás polgármester és a képviselő-testület nem felejtette el: a kis Várady már tizenévesen a megye egyes felnőtt csapatban szerepelt, hogy néhány esztendővel később (1972-ben) az olimpiai döntőben rúgja megannyi ragyogó gólja egyikét.

Az utóbb 36-szoros válogatott Várady tizennyolc évesen csatlakozott ahhoz a nagy múltú angyalföldi klubhoz, amelynek aztán legendás futballistája lett 338 bajnoki mérkőzésen szerzett 174 góljával. A Vasasban Farkas János, a nemzeti együttesben Dunai Antal oldalán kezdett... (Micsoda szerzőhármas!) A hajdani putnoki csatársort talán még a környékbeliek sem mondják már fel, ám a Pro Urbe díjjal is megtisztelt csatárról mindenki tud.

Stadionokból abban a tekintetben jól állunk, hogy van például Albert Flórián-, Bozsik József-, Hidegkuti Nándor-, Illovszky Rudolf-, Szusza Ferenc-sporttelep. Most már Várady Béla Sportközpont is van. Bár az NB I mezőnyének – amelynek nem tagja a legutóbb Cegléden 1-1-et „elérő” Vasas – lenne, mondjuk, fél Váradyja...

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.