Szuper szereposztás

Harmincéves a spanyol labdarúgó Szuper Kupa, de a Real Madrid nem szívesen gondol az alapításra. A legelső kiírás alkalmával ugyanis hiába nyert otthon 1-0-ra a Real Sociedad ellen, a visszavágón zaklatott két órát élt át: a rendes játékidőben a baszk csapat „egyenlített”, majd a kétszer tizenöt perces hosszabbításban – miközben a királyi gárda kilenc játékosra fogyatkozott Juan José és Angel kiállítása miatt – újabb három gólt ért el (4-0). Azaz az utolsót – mert a vendégeknek még nem volt elég a jóból – a madridi Salguero küldte saját hálójába...

Jobban ment a fővárosi együttesnek, ha a Barcelonával találkozott. Eddig öt Szuper Kupa-párbajt vívott a két örök rivális, és az első négyet a Real Madrid nyerte, sőt két alkalommal – 1990-ben Butragueno, 1997-ben Raul főszereplésével – a Bernabeu Nagyszínházban gálaműsort tartott a „fehér balett” (mindkétszer 4-1). A múlt évben viszont a „Barca” hódította el a trófeát; a madridi 2-2 után a Nou Camp stadionban is 2-2-re álltak a felek egészen a 88. percig, amikor (ki más?) Messi megszerezte a döntő gólt (3-2).

Ma éjszaka következik az újabb felvonás, majd a jövő szerdán a madridi visszavágó, és csak az biztos, hogy este fél tizenegytől – a két csapat valamennyi mérkőzését ideszámítva –a 251. El Clasicót játsszák. Az is több mint valószínű: most és hat nappal később lesz annyi ember (összesen csaknem 173 ezer) a két stadion nézőterén, mint egy esztendővel ezelőtt. A Sport1 tíz órakor kezdődő adásában is látható első találkozó favoritja – még a Marca című madridi lap szerint is – a házigazda Barcelona, amelynekgyőzelmére 1,8-szoros pénzt fizetnek a bukmékerek, míg a Real Madrid sikere 3,9-szeres „dohánnyal” jár minden erre fogadónak. A különbség nem csupán – sőt nem elsősorban – a helyszínből, hanem főként abból fakad, hogy a vörös-kékek – a szakvezetővé előlépett korábbi másodedző, Tito Vilanova avatott dirigálásával –demonstratív 5-1-es diadalt arattak a bajnoki nyitányon a Real Sociedaddal szemben, míg a Real Madrid beragadt a rajtnál: csak 1-1-re ment otthon a Valenciával.

Az állás amúgy 10-8, azaz idáig kettővel többször volt „szuper” a katalán együttes. Barcelonában tizenegyest követelnek, míg Madridban jó számnak mondják a kilencet.

A BEK- és BL-győzelmek tekintetében ennyinél jár – igaz, már 2002-ben is itt tartott – a csapat...

Szervusztok, régi barátok! (balról Messi és Cristiano Ronaldo)
Szervusztok, régi barátok! (balról Messi és Cristiano Ronaldo)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.