Befejezett mondat

Szomorú hírt kaptak szerda délután a Bolton és általában a futball rajongói: Fabrice Muamba, a Premier Ligából kiesett csapat középpályása közleményben jelentette be visszavonulását.

Mint emlékezetes, a huszonnégy éves játékos, aki korábban az angol ifjúsági válogatottban is megfordult, március 17-én a Tottenham elleni mérkőzésen minden korábbi előzmény nélkül szívszélhűdést szenvedett. Szíve hetvennyolc percen át nem működött, a futballistát tizenöt defibrillátor-sokkal hozták vissza az életbe,miközben a közönség a találkozó lefújásáig dermedten szemlélte az eseményeket.

A helyszínen újraélesztett rokonszenves labdarúgót egy hónapig kezelték egy londoni szakklinikán, és azóta többször is megjelent rövid időre a nyilvánosság előtt. A teljes felgyógyulásához és a professzionális futball folytatásához fűzött reményeit fokozta, hogy július 21-én a londoni Waltham Forest kerületben egy szakaszon képes volt futni az olimpiai lánggal. Muamba néhány nappal ezelőtt Belgiumban kisebb kardiológiai műtéten esett át. Az alkalmat felhasználva kikérte egy helyi specialista véleményét. E tanács nyomán hozta nyilvánosságra, hogy nem tér vissza a pályára. A játékos „megsemmisítőnek” nevezte az egészségére vonatkozó hírt, de hozzátette: ennek ellenére sok mindenért kell hálásnak lennie; mindenekelőtt azért, hogy egyáltalán életben van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.