A csatorna

- A dél-koreai tornatörténelem első olimpiai aranyérmét szerezte Jang Hak Szon ugrásban. A szerdöntőben remekelt a chilei Enrique Tomás González Sepulveda, aki a negyedik helyen végzett. Nem maradt azonban érem nélkül Dél-Amerika a finálékban: a brazil Arthur Nabarrete Zanetti nyerte a gyűrűvetélkedőt.

- Ciprus történetének első olimpiai érmét szerezte Pavlosz Kontidesz, a Laser hajóosztályban induló vitorlázó. A versenyző azt mondta, a 2016-os riói ötkarikás eseményen az első aranymedál megszerzése a célja.

- Doppingvétség miatt kizárták az olimpiáról Nicholas Delpopolo amerikai cselgáncsozót: a 73 kilósok között a hetedik helyen végző versenyző mintájában marihuánát mutattak ki. A sportoló nem tiltakozott a döntés ellen.

P Louis Smith Pekingben bronz-, Londonban ezüstérmet nyert lólengésben, és a 2016-os riói vetélkedőn már aranymedált szeretne szerezni. A versenyző Berki Krisztián vasárnapi győzelme kapcsán megjegyezte: „Ha valaki lassításban visszanézi a két gyakorlatot, akkor látja, hogy a legjobb tornász lett az első.”

- Aktivisták kampányt indítottak annak érdekében, hogy a Japán Labdarúgó Szövetség egyenlően bánjon a férfi és a női játékosokkal. A mozgalmat azután alapították, hogy a Londonba utazó futballisták közül a férfiak az első, a nők a másodosztályon utaztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.