Közte öt

Meglepetéssel kezdődött a londoni olimpiát megelőző négycsapatos budapesti felkészülési torna: az ausztrál férfiválogatott 10:9-re legyőzte a világbajnok olasz együttest.

A közönség abban reménykedett, hogy többször nem borul a papírforma, mert a nap másik mérkőzésén a sorozatban negyedik olimpiai győzelmére készülő magyar garnitúra játszott a spanyol gárda ellen. Finoman szólva sem kezdett jól Kemény Dénes együttese: az ellenfél hamar kétgólos előnybe került, de Biros Péter, a vendéglátók csapatkapitánya még az első szünet előtt szépített (1:2).

A második játékrészben csupán egy gól született, azt Biros szerezte, így a félidőben 2:2-es döntetlenre álltak a csapatok. Az eredmény is jelzi: részint, jól védekeztek az együttesek, részint, támadásban nem feltétlenül mutattak fantáziagazdag, ellenállhatatlan játékot. Biros gólja sem váratlan kombináció, hanem megúszás eredménye volt.

A harmadik negyed Szécsi Zoltán bravúrjával kezdődött: a kapus ötméterest védett. A túloldalon Madaras Norbert volt eredményes emberelőnyből, s a találkozón első alkalommal vezetett a házigazda együttes. A gyors spanyol válasz sem maradt újabb felelet nélkül: Madaras és Biros köszönt be, így az utolsó nyolc perc előtt 5:3-ra vezetett a magyar válogatott.

A záró felvonásban ötletesebb volt a csapat játéka, miközben a védekezése továbbra is jól működött, így Steinmetz és társai tovább növelték az előnyt. A prímán teljesítő Biros ismét gólt szerzett, s Kiss Gergely is feliratkozott a táblára. Az ellenfél büntetőből kozmetikázott az eredményen, de Kiss újabb góljának, valamint Kásás Tamás szép befejezésének köszönhetően az ötkarikás játékokra készülő magyar társulat 9:4-re nyert a viadal első fordulójában.

Ma Ausztrália Spanyolország ellen játszik, a magyar válogatott pedig Olaszországgal mérkőzik a hat órakor kezdődő találkozón.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.