Rangers: Most jön a negyedik

Az elutasító Skót Premier Ligánál mindenképpen kegyesebb volt a Skót Futball Liga (SFL) az újonnan megalakult Rangers FC-hez, mert legalább a tagjai közé fogadta.

Ugyanakkor a szervezethez tartozó harminc skót klub pénteki ülésén 30:25 arányban úgy határozott, hogy a nagy múltú csapat csak az SFL harmadik divíziójában, azaz összességében a negyedik osztályban szerepelhet.

A szomorú eset hátterében az áll, hogy az ötvennégyszeres skót bajnok nemrégiben 134 millió fontos adóssága nyomán csődbe került. A felszámolás során új szervezeti egység jött létre, amely értelemszerűen nem foglalhatta el automatikusan a régi Rangers helyét a Premier Ligában, melyben hagyományosan a Celtickel vívott ádáz küzdelmet a bajnoki címért. Az SFL vezérigazgatója, David Longmuir a „nehéz döntést” úgy értékelte, hogy az a „sport tisztességét, hosszú távú érdekeit szolgálja”, és a skót futballt képviselő mind a 42 csapatra nézve kedvező lépés. Mindez azt jelenti, hogy a glasgow-i gárda legkorábban a 2015–2016-os évadban térhet vissza az elitbe. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.