London: Katonai sorakozó

Miután a brit tévénézők megtekintették, hogy Michael Johnson, a négyszeres olimpiai aranyérmes atléta milyen látványos körülmények között indul el a lánggal a világörökség részét képező Stonehenge-ből, a rejtélyes kőtömbökből álló, impozáns wiltshire-iépítményből, Theresa May belügyminiszter asszony jelent meg a képernyőn, aki éppen azt jelentette be a parlamentben: a már korábban verbuvált 7500 mellé váratlanul további 3500 katonát kell bevetni a londoni játékok biztonságának garantálása érdekében.

Csak most, a nyitóünnepség előtt két héttel derült ki, hogy a feladatot szerződésben vállaló cég, a G4S nem képes megfelelő számú és képzettségű biztonsági szakembert kiállítani. A vállalat négyezer embere máris több mint száz helyszínen dolgozik, és további kilencezer dolgozó felkészítése van folyamatban, ám a vezetés kénytelen volt beismerni: a magas követelmények miatt képtelen megoldani a leckét. A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy az olimpia biztonsága nem szenved csorbát. Összesen 23 700 személy óvja majd a részvevők és a közönség biztonságát: a katonákon és a hivatásos őrző-védőkön kívül legalább háromezer önkéntest is munkába állítanak.

Friss hír az is, hogy szombatra virradóra életbe lép az a rendelet, amely kitiltja a brit főváros légterének egyes részeiből a kisebb repülőgépeket, a vitorlázó repülőket és a hőlégballonokat. A kisebb légi járművek az Olimpiai Park felett egyáltalán nem repülhetnek. A brit légierő arra hívta fel a figyelmet, hogy komolyabb esetekben halálos fegyvereket is bevethetnek a veszély elhárítására. A környéket katonai repülőgépek és harci helikopterek is vigyázzák majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.