Elvetett atléta

Pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból egy atléta, így 158-ra csökkent az ötkarikás játékokon részt vevő honfitárs sportolók létszáma.

Gyulai Miklós, a hazai szövetség elnöke elmondta: az érintett szervezetében – versenyen kívüli ellenőrzés során – sztanozololt mutattak ki. A sportoló, akinek korábban volt hasonló esete, kérte a B próba elvégzését; nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra.

Molnár Zoltán olimpiai csapatvezető közölte, hogy a MOB valóban törölte a gyanú alatt álló versenyzőt a nevezési listáról; arról pedig – a korábbiakhoz képest – Fazekas Róbert diszkoszvető hiányzik.

A harminchat esztendős Fazekast 2004-ben, az athéni ötkarikás játékokon – a kalapácsvető Annus Adriánhoz hasonlóan – doppingvétség miatt megfosztották az első helyétől. Aranyérmét elvették, és két évre eltiltották. Visszatérése után a pekingi olimpián a nyolcadik, a 2010-es Európa-bajnokságon a harmadik helyet szerezte meg.

„A londoni lesz az utolsó olyan olimpia, amelyen még nagy sikert érhetek el. Minden vágyam, hogy dobogóra álljak az angol fővárosban” – mondta Fazekas, aki az idén San Diegóban (65,14 méterrel) elérte az ötkarikás A szintet.

Ám hiába, mert – a jelek szerint –nem utazik a játékokra. Sőt rosszabbul is járhat, mivel a Magyar Olimpiai Bizottság szabályzata kimondja: a második doppingvétségért örökös eltiltás jár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.