Német–német Londonban

A tenisszel vigasztalódnak a futballistáikban csalódott németek: a remélt Európa-bajnoki aranyérem elmaradt, így a drukkerek most a kis labda világára figyelnek. Nem ok nélkül: Sabine Lisicki hétfőn legyőzte a Roland Garros-nyertes, világelső Marija Sarapovát, s noha még „csak” a nyolc között jár, már most tényként kezelhető, hogy – a múlt évhez hasonlóan – ismét lesz német teniszező az elődöntőben. A női negyeddöntőben egymás ellen csatázhat majd a még versenyben levő két játékosuk. Hiszen ne feledkezzünk el Angelique Kerber szerepléséről sem: tőle persze elvárható volt, hogy 8. kiemeltként legyőzzön egy külső körről érkező játékost, ám nehézzé válik a feladat, ha az „ismeretlent” Kim Clijstersnek hívják… Nos, a német nem tisztelte sem a volt világelső belga klasszis múltját, sem mostani eredményeit: valósággal lesöpörte a pályáról a Wimbledonnak búcsút intő, s az őszi US Open után pályafutását lezáró ellenfelét.

Lisicki tavaly is eljutott a csúcsrégióba (egyesben elődöntős, párosban finalista volt), s most azon mesterkedett, hogy javítson wimbledoni mérlegén. A korrekció tökéletesre sikeredett, hiszen tavalyi legyőzőjén vett revánsot, s ugyanolyan eredménnyel páholta el Sarapovát, ahogyan egy éve az orosz verte őt (6:4, 6:3). A sikoltozós világelső pedig jegelni kénytelen azon terveit, hogy a Párizs–London duplával három héten belül két Grand Slam-elsőséget szerezzen.

A német házimeccs győztese a Radwanska (lengyel, 3.)–Kirilenko (orosz, 17.) mérkőzésről kap majd ellenfelet az elődöntőben. Az alsó ágon két wimbledoni bajnok, a négyszeres győztes Serena Williams (amerikai, 6.) és a címvédő Kvitova (cseh, 4.) rangadója mellett a melbourne-i győztes Azarenka (fehérorosz, 2.) a torna meglepetésembere, az osztrák Paszek ellen lép pályára.

A férfiaknál az eső érkezéséig annyi tisztázódott, hogy a hátát fájlaló hatszoros wimbledoni bajnok Roger Federer négy szettben tudta le a belga Xavier Malisse elleni feladatát (7:6, 6:1, 4:6, 6:3). Következő ellenfele Mihail Juzsnij lesz, aki négyórás meccsen múlta felül az üzbég Denis Istomint (6:3, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5).

A további nyolcaddöntőket félbeszakította az eső. Lapzártakor hat találkozón is a felhők elvonulására vártak...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.