Keleti blokk

- Andrej Arsavin, az Európa-bajnokságtól a csoportkör után búcsúzó orosz válogatott középpályása a csapat varsói szállásán összeszólalkozott néhány orosz politikussal az együttes teljesítménye miatt. „Miért kérjünk bocsánatot? – kérdezte Arsavin a politikusoktól, akik azt válaszolták, hogy azért, mert orosz emberek millióinak okoztak csalódást. „Kiknek az elvárásaitól maradtunk el? Az önökétől vagy a mienktől? Ha az önökétől, akkor lehet, hogy magukkal van baj” – reagált nyeglén a labdarúgó.

- Az UEFA a kontinenstornán tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt 80 ezer eurós büntetéssel sújtotta a horvát tagszervezetet. A közlemény szerint az olaszok ellen 1-1-re végződött múlt csütörtöki csoportmérkőzésen a horvát tábor rasszista dalokat énekelt és fajgyűlölő jelképeket mutatott fel. A horvátok már másodszor kaptak bírságot az Eb alatt: korábban a drukkerek kihágásai miatt 25 ezer eurót kellett fizetniük.

- Hetvennyolc éves korában elhunyt a görög labdarúgás edzőlegendáinak egyike: a válogatottat Európa-bajnokságra (1980) és világbajnokságra (1994) is kivezető Alketasz Panaguliasz hetvenegy mérkőzésen irányította a görög nemzeti csapatot. Rekordját csak az együttessel Európa-bajnokságot nyerő német szövetségi kapitány, Otto Rehhagel döntötte meg százhat találkozóval.

- A posztján marad Grzegorz Lato, a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke a hazai rendezésű Európa-bajnokságon elért gyenge lengyel eredmény ellenére is, ugyanakkor Franciszek Smuda szövetségi kapitány (képünkön) távozik. Lato sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem áll fel az elnöki székből, s közölte azt is: a szövetség pályázatot ír ki a szakvezetői posztra. Állítása szerint már közvetlenül a csehek ellen elszenvedett vereség után több javaslat került az asztalára; egyebek közt Brazíliából is akad jelentkező.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.